Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

jani1974 sporočil: 3.803
[FIN-311684]
Družba Flughafen München je v 51-odstotni državni lasti, Fraport je v večinski državni (občinski, lokalni) lasti in sta družbi od politike (lokalne ali zvezne) dobro vodeni, kar nakazuje, da je država lahko dober lastnik podjetij tudi takšnih, ki delujejo na visokokonkurenčnem zasičenem trgu.
Od kod tebi ideja, da so nemška letališča visokokonkurenčen trg? Ko je bil Frankfurt zabasan, so v dogovoru z Lufthanso začeli povečevati delež Münchena v mednarodnih letih.
Dogovorna ekonomija, vse lepo urejeno iz takrat še Bonna.
Tržna ekonomija je tako kot demokracija pravljica za otroke.
Zakaj slovenska država ni dober lastnik podjetij? Zaradi plenilske mentalitete slovenske politike, ki zmago na volitvah jemlje kot bianco menico za plenjenje državnih podjetij, ki jih je na srečo vasako leto manj.
Kako državna podjetja pleni Šarec? Postavlja svoje ljudi v nadzorne svete in uprave podjetij, ki bodo omogočile klientelistično izčrpavanje teh podjetij. Koliko forumašev verjame, da po volitvah v deželi Bavarski zmagovita stranka zamenja sve kar se da v vodstvu Flughafen München, ki kmalu zamenjajo npr. vse dobavitelje na letališču?
Zmagovita stranka na Bavarskem je ves čas ista. Tako da nimajo samo državne lastnine in dogovorne ekonomije, ekvivalent enopartijskega sistema imajo tudi.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen