Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

comteo sporočil: 27
[MarijanMacek]
> [kzupanc]
> > [MarijanMacek]
> > > []

> Dilem je veliko. Ampak prava AI bo v neki prihodnosti najbrž tudi vnaprej predvidela možna ravnanja ostalih udeležencev, verjetnost, da se nenadoma pojavi nekdo ali nekaj izza vogala itd. Seveda pa ne prihodnje leto ali čez nekaj let. Vedno pa bo morala biti na prvem mestu varnost potnika. Tudi ostali udeleženci bodo imeli svojo varnost na prvem mestu, kajne?

In smo pri dilemi, ki je bolj moralne kot tehnične narave, ti si sicer problem "rešil" elegantno, najprej potniki na prvem mestu, naslednjič pa še ostali udeleženci. Kdo je torej na prvem mestu. Bolj verjetno je pa varnost vseh udeležencev na prvem mestu....
Na katerem mestu je zdaj varnost, ko vozniki vozijo utrujeni, vinjeni, s preveliko hitrostjo... in ko v EU letno umre 11.500 ljudi v prometnih nesrečah? Avtomatski pilot pridev v težave edino, ko se sreča z "nepredvidljivim" človekom-voznikom. Drugače vedno lahko reagira hitreje, varneje in bolj zanesljivo. Vozila z avtopiloti bodo lažja (manjša poraba, ker ne bo treba zaščite, airbagov)... imela bodo manjše zavore (ker ne bo predvidevanj, da voziš kot idiot in je treba hitro zavret)... manjšo stabilnost v ovinkih (ker bodo vedno optimalo odpeljala ovinek glede na svoje možnosti... posledično veliko cenejša.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen