Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

gobim sporočil: 467
Cvetober predsednikov uprav "slovenskih bank", pa je med njimi le en Slovenec.

Spomnim se kako je pred leti na finančni konferenci Andrej Vizjak (konzultant, ne politik) dejal, da kamor koli hodi po vzhodni Evropi lepo shaja z angleščino, saj so vsi šefi uprav pomembnejših podjetij tujci.

Pa res mislite, da bodo tujci tisti, ki bodo v največji meri ščitili slovenske interese? Da bodo dajali prednost slovenski podružnici pred centralo v matičnih državah. Res verjamete, da je vseeno kdo je lastnik? Kaj res mislite, da se bo narod optimalno razvijal, njegova akumulacija ostajala doma za razvoj, če ne bo imel svoje upravljalske in lastniške elite? Samo poglejte na VEvropo kjer letni odtoki kapitala predstavljajo že nekaj % BDP!

Delal sem za 5 multinacionalk večinoma na vodstvenih mestih in iz lastne izkušnje vam povem, da niti od daleč ni vseeno kakšne nacionalnosti je vodja podjetja. Je pa res, da je šlo za staro gardo, za Slovence, ki so v multinacionalkah (pogosto zelo uspešno ) branili lokalne (nacionalne) interese. Mladim Slovencem je, po moji izkušnji, za nacionalni interes popolnoma vseeno. Važna je lastna kariera , briga jih za lastne ljudi.

Žalostna slika. Še bolj žalostno je to, kako zelo so padle ambicije Slovencev. Če so še pred par leti želeli biti gospodar na svojem, protagonist v vsaj bližnji okolici, je danes pomembno samo to, da pade čim več drobtinic iz godspodarjeve mize.

Banda kompradorska.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen