Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

shevchenko sporočil: 18.121
Daj nehaj že srati s temi 10%.
Vrzi številke na mizo al pa drži gofljo.
katere stevilke? na sursu izracunavajo inflacijo metodolosko neustrezno. preprican sem, da to pocnejo zanalasc, ker s tem drzijo stango izjemno ekspanzionisticni monetarni politiki. tako da o teh cifrah sploh nima smisla izgubljati casa za debato.

ko govorim o 10%, govorim o inflaciji nekoga (mene), ki ne zapravi vecino denarja za osnovne zivljenjske potrebscine in zivi v kraju, kjer so cene nepremicnin dobesedno podivjale. pri kruhu in mleku je inflacijo najlazje meriti in verjamem, da jo znajo izmeriti celo na sursu.

cesa pa na sursu ne upostevajo:

- gres na limonado in placas 3 eur.
- gres na pir in si srecen, ce placas samo 3 eur.
- tortice so standardno cez 3 eur, lchf cez 4
- gres pogledat cene nepremicnin in gres takoj zatem na nekaj krepkega, da se malo pomiris.
- najemnine se na obali in v lj zvisajo vsako leto za cca 10%. ce ze ne upostevajo realnih cen nepremicnin, bi lahko upostevali vsaj to. ampak realne cene, ne njihove domisljijske. zdej seveda, ce zivis v vukojebini, tega efekta ni. trenutno (2019/03) tole surs vrednoti na 6.4% glede na 2018/03, ampak seveda je to povprecje za vso drzavo. in verjetno ima v kosarici zanemarljivo majhen delez...

dajmo torej nasteti stevilke (2019/03 proti 2018/03):
pxweb.stat.si/pxweb/...ZP/&lang=2

goriva in energija: 3,9%
dejanske najemnine + stroski: +6,4%
storitve: +3,2% (yeah, I wish...)
zasebno zdravstveno zavarovanje: +8,7%(!)

cene stanovanj pa vemo koliko so sle gor, to je 15%, torej v ljubljani in na obali se nekoliko vec. ampak seveda tega surs sploh ne uposteva, kar je seveda skregano z vsako logiko, ker ima 99.9% Slovencev streho nad glavo. Vazno, da so njihovi gospodarji na koncu srecni s stevilko, ki jo na koncu naracunajo in lahko naprej filajo banke z denarjem i nikome nista.

ampak nad cim se pa folk tule na forumu pizdi: nad ceno javnega prometa v ljubljani, ker je zadaj jankovic. nad vsem ostalim pa se ne pizdi. bolano...

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(