Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 17.997
[bc123a]
> [FIN-311684]
> Če pa bi mu kar tako zvišal plačo, kot jo je Cerarjeva vlada zdravnikom sploh ne razmišljajoč o drugih delih javnega sektorja, bi ustvaril v podjetju kaos. Torej, tudi zdravniki nimajo vedno prav in ne morejo izsiljevati do konca svojih dni, treba jim enkrat reči "ne" pa brez skrbi ne bodo vsi odšli iz Slovenije.

Problem je, da je placni sistem, ki je na zacetku bil se kar dobro zamisljen, ustavil vse javnosektorske strajke, postal zastarel. Ker vmes se je zgodila veliko. Kriza, potem velika mobilnost za ene, propad za druge.

Zanimivo bi bilo pogledati, katera vsa delovna mesta so v istem placnem razredu kot dohtarji. Grem stavit da bi bili rezultati ful zanimivi.
Virant je naredil kar je naredil, za njim so plače v javnem sektorju dobile v roke šibke vlade (razen Janše, ki jim je nabil Zujf), ki so se podrejale glasnim javnosektorskim sindikatom, ki so danes popolni gospodarji javnih plač v Sloveniji. Pri primerjavi plač v raznih delih javnega sektorja je tako, da se nihče ne bi primerjal z nikomur oz. bi se vsi primerjali z vsemi. Kako bi rangiral plače? Tako, da so npr. gasilci na dnu javnosektorske prehranske verige, nekaj višje so vojaki, od njih so nekaj višje policisti, od njih so nekaj višje državni uradniki, nekaj više od njih so učitelji in profesorji, od njih so nekaj višje sodniki in občutno višje so zdravniki...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen