Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 17.991
[FIN-353404]

Skratka pogoji ki jih ima je primerjala z svojim mentorjem z slovenskega faksa in je samo z glavo skomigal, koliko časa on porabi samo da mu odobrijo nakup kulija, pa še tu ga država sekira zakaj je dal 30 centov, če bi lahko dal 25, s tem da mora izpolnit en kup papirologije.
Za položaj slovenske znanosti (podobno kot slovenskega zdravstva)so daleč največji krivci profesorji (podobno kot v zdravstvu zdravniki), ki izkoristijo vsako priložnost za postranski zaslužek po podjemnih pogodbah ali espejih. Spomnimo se Mramorjevih dodatkov, Cerarjevih kilometrin in velikih zaslužkov profesorjev zaradi tega ali onega. Včasih se kar čudim logiki profesorjev (in znanstvenikov), ki denar, ki jim ga država nakaže za plače sploh ne štejejo kot vlaganja v znanost (podobno kot zdravniki denar, ki ga dobijo kot plače sploh ne štejejo kot denar, ki ga država da za zdravstvo).

Z malo ironije bi na primeru nakupa kulija za 30 ali 25 centov rekli, da je to tipična profesorsko štrukljasta demagogija, češ moramo 5 centov privarčevati na svinčnikih, seveda morate, če vse želite zagoniti v plače ali postranske zaslužke...in seveda zmanjka denarja tudi za študente. Zanimivo bi bilo vedeti, če belgijski šolski sindikati permanentno iz leta v leto terorizirajo ostanek države in vzdržujejo izredno stanje kot v Sloveniji?

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen