Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 5.150
Zadnja sprememba: mimoidoci 11.03.2019 15:40
[vickibedi]
> [bc123a]
> > [mimoidoci]
> > > [bigl]
> > > Pravi, da je sama spoznala, da ji pri financah nekaj manjka. Na "matematiki in fiziki" pač ne more zvedet vsega o vsebini financ, o tehnikah pač, z njihovega vidika. Pomembno je, da se je pripravljena učit, zdaj je šele na začetku. Lep dan.
> >
> > V resnici je pravi problem obraten od tega kar pišeš in je v prid naši matematičarki. Finance per se (brez matematike, statistike in stohastičnih procesov) so hitro osvojljiva in relativno nezahtevna nauka, ki jo sicer, poleg vsebine poslov, sestavlja milijon pravil in regulatornih zahtev, ki pa jih dinamika trga in tveganj sploh ne tangira. Šele pri trgu in tveganjih se začne rock'n'roll (z matematiko, ...), ki pa ga finančniki, ki se skrivajo za nekim kvazi znanjem in upravljajo portfelje (v bankah, skladih,....) večinoma ne obvladajo. Tu se pa potem zaplete.
>
> Tudi moj obcutek je tak. Tezko bos od ekonomista pricakoval da zna racunati z verjetnostnimi porazdelitvami, to kruh in maslo recimo fizikov.

Ekonomist ne rabi obvladovat kompleksna matematična znanja, zato ima pri roki matematika , ki mu rešuje te probleme. Ekonomist mora predvsem zvohati dober posel in ga uspešno zapreti (ABC - Always Be closing: www.youtube.com/watc...y6EOGY87U)
Preostane mu samo še to, da izbere dobro restavracijo za poslovno kosilo in da zna naročit :)
Kaj tule pomeni uspešno zapreti posel? Kratko razlagico bi prosil.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen