Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pobalin sporočil: 12.262
V banki so sicer dolgo opozarjali, da so prav zaradi Lahovnikovega zakona, ki se je po plačni lestvici prenesel tudi navzdol, kadrovsko nekonkurenčni in da so jih mnogi najboljši kadri zato zapustili.
Aha, če prav štekam sploh ne gre za to, da bi Brodnjak zaradi svoje mednarodne tržne vrednosti ali dobro arguntiranega pohlepa res zaslužil pol milijona. On mora dobiti tega pol milijona na leto, da bo lahko neki dragoceni vodja referata za vodenje občutljivih dosjejev lahko dobil/-a konkurenčno plačo in še naprej prispeval k razvoju in rasti NLB. Če je tako, sem takoj za to, da Brodnjak dobi okrogel milijon in da NLB posledično pobere najboljše kadre vsem bankam v krogu 1000+ km in zraste za 200%.

Aja, saj jih je že, vsaj v upravo, katere 3/4 zasedajo tujci, ki pred leti najbrž niso prišli delat v 100% državno NLB pod kakšno prisilo - NLB kot mitelojropeiše gulag? Zakaj so ti trije tuji možje ( www.nlb.si/vodstvo-banke ) leta 2013 oz. 2016 sprejeli službo v NLB v primežu lahovnikovega zakona? Iz altruizma? Niso imeli nobenih boljših ponudb od drugod, v svojih domovinah? Morda zato, da so s svojo skromnostjo pomagali tlačiti navzdol plače drugih najboljših kadrov NLB?

Je možno, da Lahovnikova uzanca za tujce ne velja ali da jo lahko NLB obide? Če je tako, naj Brodnjak spremeni argumentacijo, ki se jo pod kričečim naslovom plasira preko gigaproduktivne absolutno objektivne novinarke iz totalno neodvisnega vodilnega slovenskega medija. Ker to, da bi imel predsednik uprave nižjo plačo od svojih treh kameradov samo zato, ker je Slovenec, bi bilo pa res še v kontekstu Slovenec Slovencu Slovenec čisto prehudo.

Če se prav spomnim, je Brodnjak predsednik uprave državne banke, ki je bila državno sanirana, potem pa pod njegovo vladavino ocenjevana in po dolgem cincanju (delno) prodana pod knjigovodsko vrednostjo. Zato si od novih nadzornikov, ki so jih izbrali novi lastniki, med katerimi je (v vrednosti enoletne plače) tudi sam, zagotovo zasluži povišico. Če bi šle delnice NLB v nove roke po bistveno višji ceni, bi pa Brodnjaka morali nagraditi prodajalci banke, na primer z delnicami v vrednosti njegove enoletne plače...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen