Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Migracije kot izziv in priložnost

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.140
[Glavni forum] Tema: Migracije kot izziv in priložnost
[#2751581] 07.01.19 17:13 · odgovor na: gobim (#2751572)
Odgovori   +    9
Problem današnje družbe je, ker je vse zgrajeno na temu, da raste v neskončnost. Na omejenem planetu. Že sama logika mora vsakomur dopovedati, da se bo nekje ustavilo in zalomilo.

Sedaj smo v situaciji, kjer je v Evropi, Severni Ameriki in delu Azije rodnost že pod obnovitveno. Sedaj raste samo še v delu Južne Amerike, Afrike in Arabije ter delu Azije. In praviloma so države z visoko rodnostjo tudi revnejše države. Zato se prebivalstvo od tam seli tja kjer so bogatejša območja.

Umetnost bo ustvariti bo statično gospodarstvo. V smislu, da bo čisto ok, če bodo podjetja imela iz leto v leto približno enako prihodkov, dobička in število zaposlenih. In da se bo spreminjalo bolj v smeri tega, da ko bo ena zadeva bolj popularna, bo bolj rasla in obratno. Sedaj ko kar vse raste in se razvija, so pričakovanja nemogoča. Poglejte Apple, malo mu upade prodaja, je pa kot bi bilo konec sveta. Čeprav gre za podjetje, ki ustvarja nenormalno visoko prodajo in dobiček.

Jaz se bojim tega, da ljudje ne bomo imeli meje. Da bomo pokurili večino resursov in se bomo šele potem ukvarjali s posledicami. Ker to kažejo dejstva na terenu.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen