Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenijo Slovencem 2018

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FjodorKirilovic sporočil: 72
[Glavni forum] Tema: Slovenijo Slovencem 2018
[#2744216] 24.11.18 10:29
Odgovori   +    59
Da temu leta 2018 (!) dodajamo še völkisch značaj – in to v političnem mainstreamu – pa je tista točka, za katero sem bil prepričan, da je zaradi njene nizkotnosti ne bomo dosegli nikdar.
Virtue signaling, ki bi ga lahko mirno podpisal kak intelektoalec tipa Grega Repovž ali Vlado Miheljak.
Za nameček Avbelj uporabi nemško besedo za narodno in ljudsko, da bi z naci asociacijo v možgančke že itak zakompleksane slovenske ovce vsadil sram pred pozitivnim odnosom do svojega naroda.

Narod je tisti, ki je oblikoval kulturo in jo bo še naprej. Seveda kultura ni nastala v izolaciji, ampak s sprejemanjem, zavračanjem in prebavljanjem vplivov od vsepovsod, predvsem pa iz soseščine.

Slovenska kultura je vrednota, ki jo je vredno ohranjati in razvijati. V slovenski kulturi je npr. ženskam dovoljeno, da si same izberejo partnerja, kažejo lase, hodijo v službo, obdržijo klitoris.
Dovoljene so karikature z religioznimi figurami in dovoljeno je, da človek zamenja svojo religiozno opredelitev.

Priseljenci iz Pakistana in Afganistana prinašajo s seboj kulturo, ki je bistveno drugačna.
Po mojih kriterijih je njihova kultura grda, nasilna, barbarska, nesprejemljiva. In take kulture nočem v kraju kjer živim. Rajši imam depopulacijo in robote, ki mi bodo na stara leta brisali rit.

Nosilci slovenske kulture niso samo "genetski" Slovenci, ampak tudi vsi, ki so se v to kulturo asimilirali. Ti se zagotovo lahko najdejo tudi v sloganu "Slovenijo Slovencem", podobno kot nimajo težav pri skandiranju "Kdor ne skače ni Sloven'c"

Avbelj, spelji se na FDV s takim podtikanjem.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen