Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.572
Primer v naslovu je sicer po moje precej oddaljen od evtanazije; gre za to, ali lahko zdravnika ki je se mu je odpeljalo - ampak NI NIKOGAR UBIL, obtozimo najprej 6 umorov, nato stirih umorov, nato ubojev, nato smrti iz malomarnosti, ce on ni nikomur skodil pac pa je lajsal grozne bolecine ljudem na smrtni postelji.

Da tip ni vzdrzal shizofrenosti norisnice ki se ji rece UKC je jasno, in ce organizatorji tega freakshowa menijo, da je pa on morda le malo prevec freak, tudi prav - naj ga negativno evaluirajo, naj se tozarijo glede njegovih provokacij - ne pa okoli ovinka diktatorsko cloveku obesiti sestih umorov. To je tukaj kriminal.

Ce so stirje ljudje umrli eno uro ali en dan prej, kot bi umrli brez visokih doz cesarkoli ze, se to lahko opredeli kot lajsanje bolecin, in menda je na sodiscu to postalo precej jasno - lajsanje bolecin ljudem ki se zvijajo v njih in cakajo smrt mislim da je druzbeno sprejeto - skupaj z morebitno hitrejso smrtjo zaradi visokih doz narkotikov in ostalih arcnij. To NI evtanazija. Evtanazija je, ce se clovek zvija v bolecinah, in mu das tako dozo, da umre takoj ko prime - v par minutah. To se ni zgodilo, obstajajo celo zapiski in diagrami, ki kazejo vecurno postopno umiranje pacientov, ne pa nenadnega konca.

Naloga tozilstva ni, da poskusa na novo definirati evtanazijo, ampak da preganja tiste, ki jasno prestopijo te (ali druge) meje. Zato je sodnik tudi kritiziral angazma tozilstva.

Skratka - ta dogodek zaviti v problematiko evtanazine nasploh je izmikanje resnicnemu problemu: da se dohtarja ki se mu je malo odpeljalo namesto obravnave v strokovnih nadzornih organih in uveljavljanja "pravil sluzbe" spravi na sodisce pod pretvezo 6 umorov. Zakaj se je to zgodilo? Zakaj se z njegovo odpuljenostjo ne zna ukvarjat zdravstveni sistem? Zakaj je tozilstvo skocilo na primer kot pes na kost?

To so resni problemi, ki krojijo vsa nasa zivljenja - bizarnost zdravstvene birokracije, nepotisticna prepletenost javnih sistemov, sodni sistem brez pameti - praksa in odnos do evtanazije je v primerjavi s tem zelo majhen in nepomemben problem, ki se dogaja redko in spremeni zelo malo.

Sfaljenost UKC in tozilstva je tisto, kar bi tukaj morala biti glavna tema, ne pa re-definicija evtanazije.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen