Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.550
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741197] 07.11.18 14:39 · odgovor na: bc123a (#2741185)
Odgovori   +    6
Problem injekcijskih usmrtitev je nedelovanje clivekovega ali zivalskega ozilja - slaboten ali zadrogiran ali zelo poskodovan ali kako drugace poskodovan clovek ali zival utegne imeti zelo zelo slab krvni obtok.

Strup deluje lokalno, ni ga dovolj v pomembnih organih, ker imamo cloveske estetske ideje o humanosti. Sus v celo - ali dva ali trije - tako kot se ubije prasce in bike s pnevmatsko pistolo, je lahko izredno human in netrpec konec. Problem je, da "ne zgleda".

Kadar ima veterinar poleg stranko, ki ima svojega psa rada kot druzinskega clana, veliko bolje zgleda ce pes zaspi in je paraliziran - in pojasnijo stranki da je obcasno stresanje ali hlastanje za zrakom pac avtomaticna reakcija, sicr pa pes nic ne cuti in se teh reakcij ne zaveda.

Poseben del te estetike navidezne humanosti je doziranje strupov v okoncino. Kadar lastnika ni poleg, je veliko bolj zanesljivo in hitro doziranje strupov v srce z dovolj dolgo iglo - ampak spet - ne zgleda.

Tudi pri veterinarju se vcasih zgodi botched execution, ceprav imajo tisockrat vec prakse z usmrcevanjem od zdravnikov ali zaporniskih paznikov (V UK veterinar vsak teden usmrti par zivali - od hrckov do 60 kilskih psov, equestrian veti pa tudi konje). Stvar se nekje ustavi in pes noce umret, pa da ga jebes. In ce se to dogaja 30 - 40 minut, je vse skupaj precej travmaticno za lastnika. Ce je opcija da psa odneses iz sobe in ga usmrtis na no-nonsense nacin, bo seveda mrtev v par sekundah, ampak to nikoli ne zgleda skladno z nasimi idejami o usmiljenju.

Malo bolj kruto rata pri malih glodalcih - ne mores najt zile v morskem prasicku ali hrcku. In potem jih dajo v plinsko komoro like its 1941. Za hrcka bi bilo veliko bolj peaceful ce bi mu neldo zlomil tilnik - zavil vrat, po domace - ampak to spet ne zgleda. Pustimo zdaj bogo zivalco ki z zadnjimi mocmi do krvi praska po komori... tega ne vidimo.

www.bu.edu/researchs...f-rodents/

Tako pri zivalskih kot pri evtanazijah nezavednih ostarelih ljudi... se obcasno bolj lajsa bolecine sorodnikov kot pacientov, in zato je treba biti previden pri sprejemanju evtanazije ljudi.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen