Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.366
[rename]
No, bom dodal se tocko
3. Nepremicninski davek ne bo povecal vlaganj v podjetnisko dejavnost.
Menda ja ne mislis, da bo Slovenc prodal tri stanovanja in kupnino vlozil v d.o.o.?
Srp in kladivo once again. Seveda bo. Morda bo stanovanja oddal in ne imel toliko praznih. Morda bo kakega prodal in bo na trgu vecja ponudba. Morda bo naredil poslovne prostore, ce je v pritlicju. In ja - morda bo denar (kapital) raje vlozil v doo, ali v delnice ali karkoli - ali ga potrosil za karkoli - denar se bo vrtel. ce se ne bo, bodo pa vsaj placani davki od njega.
In ja - vsekakor mi za davek dol visi, ker sem preprican, da vec kot 0,2% ne bo...pa tudi 1% me ne bo spravil na kant.
Imam samo eno nepremicnino in ne nameravam povecevati nepremicninske pozicije.
My point exactly. Ce bos imel prevec denarja, ker bo bitkonj sel na miljon, bos razprsil ta sredstva - in slovenec jih 90% rukne v cigle. Ne zato, ker ima v glavi cigle, ampak zato ker so cigli najmanj obdavceni in edino to razume. Ce bodo pa cigli obdavceni podobno kot druge nalozbe, pa bo investiral bolj enakomerno, vec v storitvene dejavnosti, kar ima sirse ucinke.
Zaakaj bi se potem vznemirjal zaradi tega davka?
Ne vem... jaz samo vem, da se se bos :-) Ti si tako kot moja profesorca na filofaksu, orto komunistka (hehehe); mnogokrat nam je razlagala, kako je obracanje kapitala z namenom dobicka izkoriscanje cloveka po cloveku in ubogih delavcev itd... pa sem jo enkrat vprasal "torej ce imam jaz milijon evrov, ker sem pac popularen filozof in sem prodal milijon knjig o dialekticnem materializmu - ali pa ker sem podedoval in prodal hiso v ljubljani... je bolj posteno in clovesko, da imam milijoncek na banki in gledam kako lepa stevilka je, kot pa da odprem firmo za pecenje piskotov ki ima tri delovna mesta?"

In je nekoliko zmedeno rekla da v bistvu ja, da ce sedim na denarju sem v redu decko :-)... vsaj dokler ne pridejo uni z rdecimi praporji (zdaj sicer bolj hodijo s polmeseci itd.) in mi poberejo :-)

ampak njo sem razumel, je bila pac che guevara female edition... saj tudi tebe v bistvu razumem... :-)

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen