Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[FIN-464615]
> [bc123a]
> Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
>
> Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?

tole probaj, preiskušeno, sugurno ne boš več iskal domorodskih eksperimentov s ceno nad 8 eur za liter

www.amazon.de/Jordan...rdan+olive
Mislim, da se nisva razumela. Po svetu je ze toliko hladno stiskanega olja, da se v trgovinah dobi prakticno samo to. Meni ni dobro, ker je prevec grenko (saj tudi vecini drugih ljudi ni dobro, pa se vsi pretvarjajo, ker je kao zdravo).

Je pa to kocljiva zadeva, priblizno tako kot ugotovitev, da je med (tudi med Svete Slovenske cebele) koristen za zdravje priblizno toliko kot ce bi surov industrijski Cocacolin sirup. (miti in legende press).

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen