Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Inovacija: pridobivanje oljčnega olja z ultrazvokom
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2737489] 11.10.18 20:54 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]Ne seri ga preveč s pečenjem na olivcu. Olivc je za polit po solati ipd.
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Za pečenje vzameš svinjsko mast ali maslo. Če si fensi in moderen, pa kokosovo olje/mast.
"Klasično" sončnično ipd olje pusti pri miru, ker je živ strup.
Tudi bučno olje lahko mirno ignoriraš - je precej manj kvalitetno od (dobrega/pravega) oljčnega, bučna semena imajo neke škodljive sestavine (sem pozabil kako se točno reče, lahko še enkrat pogledam) in itak je nagravžnega okusa. Ne morem verjeti, kako ljudje nasedajo fami o bučnem olju, pa še precej drago je.
putting my flak suit on
Vse ocene tega sporočila:
Gostje ne morejo pregledovati ocen