Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Inovacija: pridobivanje oljčnega olja z ultrazvokom
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2737474] 11.10.18 19:20 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]Delas hrano na svinjski masti, s presezkom denarja pri 60ih kupis odpravo na mars - in ce tam umres od holesterola, so be it.
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Vse ocene tega sporočila:
Gostje ne morejo pregledovati ocen