Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Aktivni državljan, ki mu je pomagal tudi Google

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

nomad sporočil: 665
Najprej čestitke Filipu za nastope ob protestu proti "sovraštvu". Ni veliko ljudi, ki si upajo tako zelo izpostaviti, ko gre za zagovarjanje svojih načel. Filip ima jajca, kar za večino ne velja (tudi jaz pišem pod psevdonimom).

Glede vsebine, ki jo Filip zagovarja, pa naslednje.

Recimo "sovražni govor". Filip vidi pač samo eno stran (SDS ipd), in njihovo zagovarjanje redu na mejah. Ali je to sovražni govor? Odvisno koga vprašaš.

Jaz recimo dojemam kot sovražni govor mnoga stališča Levice. Uperjeni so proti vsem, ki na prostem trgu z lastnim delom nekaj ustvarimo. Iz mojega položaja so sovražniki tisti, ki mi želijo še globlje seči v žep, da bi zadovoljevali "pravice" nekih drugih, ki niso pripravljeni vložiti toliko truda kot jaz, so manj nadarjeni, in niso pripravljeni toliko tvegati. Je to jasno? Sovražni govor obstaja na vseh spektrih političnega prostora. Le občutek imam, da tisti, ki živimo od prodajanja svojega znanja na trgu nimamo toliko časa marširati po Trgu revolucije.

Načela, ki jih izpostavljajo Danes je nov dan so milorečeno otročja, nezrela. Ko bodo dozoreli, bodo ugotovili, da za vsako "pravico" stoji "odgovornost". Enega ali mnogih posameznikov. In zahtevati pravice zase ponavadi pomeni zahtevati od drugih, da so za te pravice odgovorni.

Recimo tele nebuloze ...
- pravica do dobrega življenja
- pravica do solidarne družbe
- pravica do skupnega
- pravica do dobre politične oblasti
- pravica (do) narave,
- pravica do človeku prijazne ekonomije
- pravica do vključenosti

Če so sposobni refleksije, naj te "pravice" parafrazirajo v "odgovornosti". In potem po svojih močeh te odgovornosti prevzamejo. Namesto da vsem nam drugim pridigajo o pravicah.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen