Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Zaradi suše bo v Pomurju manj koruze

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 26.691
[Glavni forum] Tema: Zaradi suše bo v Pomurju manj koruze
[#2729396] 21.08.18 13:21 · odgovor na: MarijanMacek (#2729387)
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: najobj 21.08.2018 13:22
[MarijanMacek]
>
>Kot poroča RTV Slovenija, Suša v drugi polovici julija in avgusta je najbolj prizadela poljščine na plitkih prodnatih tleh in tleh na prisojnih legah gričevnatega območja Pomurja. Med najbolj prizadetimi poljščinami je koruza, saj je toplotni stres povzročil njeno predčasno dozorevanje.

Zanimivo, suša je dobila po novem že božanske atribute in se piše z VELIKo začetnico...., gre pa za vsakoletni dogodek, nevreden omembe. Sicer pa vedno ista lajna, suša je prizadela pridelek koruze, moča je prizadela pridelek pšenice, cena jabolk bo zaradi obilnega pridelka padla.... ma pejte se solit in začnite sejat primerne rastline za določena tla in podnebje, ali pa začnite polja namakat. Blizu vam teče druga najbolj vodnata reka z alpsko snežnim vodnim režimom, ki se odlikuje po velikem pretoku v poletnih mesecih.,Uporabite vodo, ki teče mimo vaših polj in pika! Samo ne venomer jamrat in to če je pridelek manjši in po novem tudi če je pridelek večji (jabolka)!
... čuj, če bi Muro zajezili in vodo speljali na njive, bi ziher kakšni žabi spremenili njen naravni habitat in čuteči naravovarstveniki tega ne bodo dovolili ...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen