Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

tstih sporočil: 5.181
Kot je napovedal po volitvah - ce bo kdo drug izkazoval 46 glasov, se mu ne bo metalo polen pod noge, ker to ni drzavotvorno. NSi zelo verjetno v socialisticni vladi ne bo, vzroke za to je lepo opisal Rado Pezdir tule - reporter.si/clanek/s...mna-649286

To je za Slovenijo tudi edina razumna varijanta. Ljudje so izvolili kar so in s tem tudi prevzeli odgovornost. Ne potrebujejo nikogar, da jih resuje.

Ce se sestavita globoka in skrajna levica se razcisti politicni prostor. Treba je aktivirati Levico. Zaradi premalo glasov so se vse leve sile prisiljene koncno grupirati v vladi (...brez ustavne vecine). Na klopi ne pustijo vec nobenega rezervnega igralca, da bi "igral" opozicijo. Nekje v prvi tretjini mandata udari gospodarska kriza in, huh, se dobro da bosta v vladi Alenka in Miro, ki sta oba eno ze "resila".

Desnica pa vse to, z zmago na volitvah v zepu, homogena in -koncno- zelo transparentno idejna in svetovno-nazorska drugacna, opazuje to z rezervne klopi. Vsi rdeci skupaj bodo po dveh letih stisnjeni na ustavno manjsino in se par mandatov ne bodo vec pobrali.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen