Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.583
[Petunija1]
> [FIN-311684]
> > [Petunija1]
> >Šarcu pa ostane, da na dopustu razmisli kako bo Mesečnike v koalicijo premamil, oni so njegova edina šansa.
>
> ...ali koalicija z Janšo in Toninom, ministrskih mest bo dovolj za vse. Če pa se Šarec preračuna bo Janša v koaliciji s Cerarjem, Toninom in Jelinčičem, ki je poceni ali Bratuškovo in v tem primeru bo Šarec totalna izguba.

Šarec ima tokrat edino priložnost, da postane predsednik vlade, ever, in čeprav Slovenija resnično ne rabi še enega vajenca, ki se bo politike učil na najbolj odgovorni funkciji v državi, mu tega osebno ne zamerim, če bi bila jaz političarka na njegovem mestu, bi verjetno ravnala enako.
Upala bi si prevzeti tako funkcijo, čeprav bi vedela, da se niti sanja ne kako jo izvajati? Brez podpore? Mislim, da to lahko naredi samo nekdo, ki je bodisi tako neumen, da se tega ne zaveda ali pa tako pokvarjen, da mu je vseeno. Tako, na prvo žogo bi rekel, da nisi v teh dveh kategorijah. Če se motim me prosim popravi.
Koliko zrel politik je pa se bo pokazalo potem ko bo koalicijo vodil ali v primeru, da je ne bo mogel sestaviti, ali bo dal svoj ego na stran in bo pripravljen sodelovati z Janšo ali pač ne.
Kako zrel je je že pokazal, tako kot večina preostalih strank. Osnova demokracije je, da se pogovarja. Sorry, saj je Janša smotan, ampak tega, da bi kdaj javno izjavil, da se s kom ne bi pogovarjal, ga še nisem slišal. To kar se oni gredo je že v osnovi nedemokratično. Zato je jasno, da se Šarec ne bo naredil, ker za vladanje moraš biti izgrajena oseba, ki ima za sabo celo mašinerijo. Vlada ni to, da ti 5-10 ljudi iz svoje občine pripelješ in vladaš. Potrebuješ nekaj 100 ljudi. In to izkušenih ljudi, ki vedo kaj delajo. In moraš vzrževati nek sistem komuniciranja in odločanja, da vse to sploh lahko funkcionira.

In kar je še najpomembneje vsi ti pajaci, ki se sedaj skupaj zbirajo, nimajo pojma kaj hočejo. Edino NSi ima kolikor toliko jasna stališča kaj hoče in kako to doseči.

Če dam primer. Vsi se strinjamo, da bi radi da bi bili vsi prebivalci Slovenije bogatejši. Da bi imeli vsi višje penzije. Da bi imeli kvalitetno zdravstvo in kratke čakalne dobe. In pri teh strankah se bo zataknili pri vprašanju kako to doseči. A bomo znižali davke, recimo dohodnino? To je recimo ideja NSi. SMC, SD, Desus, ZAB itd. so stranke, ki nagovarjajo javni sektor. So stranke javnega sektorja. One na to ne bodo pristale, ker se jim zdi, da so to neke pokvarjene rešitve.
NSi predlaga, da bi lahko tudi zasebniki opravljali storitve za zavarovance. Spet temu nasprotujejo vse ostale stranke.
Dvignili bi pokojnine. Super. Kako? Pokojninska blagajna ima vsako leto več kot milijardo EUR minusa. A bomo dvignili davke, da bomo lahko iz proračuna namenili še več? Hkrati pa so vse te stranke obljubljale, da ne bodo dvigovale davkov. A bomo odpuščali v javnem sektorju? Kako, če pa je večina teh strank iz javnega sektorja? A se bo dvinila delovna doba? Grdi kapitalisti bi radi še bolj izželi uboge delavce.

In bo hecno, ko bodo to spoznavali šele pri konkretnih zakonih. In se bodo med sabo blokirali. Pa NSi bodo pri dvigovanju davkov izigrali s podporo Levice.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen