Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.362
[rename]
Še eno nepremišljeno soliranje ali načrtno vrtanje lukenj v EU?
Če EU ni v stanju vzpostaviti evropske vojske, bo sedaj ta deveterica še dodatno otežila, oziroma razdelila EU. Pa še Angleži so zraven, ki odhajajo iz EU in potem naj svojo obrambno pobudo realizirajo še višegrajske države, pa bo "lep" poligon za notranji spopad... ki ga bo potem miril NATO???
Noter sta francija in nemcija - to JE EU, nobenih lukenj ni. To, da v pobudi manjkajo kolonije, ker imajo Ameriske (vzhodnjaki) ali ruske (italijani, grki?) simpatije, je postransko.

Gre za to, da NATO = ZDA, in ce bo Trump bo uporabljal NATO samo tam kjer njemu pase, medtem ko se zacenja trgovinsko jebanje vseh proti vsem. Brezveze da Francozi (ki sploh niso nedolzni...) in ostale eu drzave futrajo ameriske interese s svojim vojaskim proracunom.

To je v bistvu precej zalosten razvoj, ker bi severna amerika in EU seveda morali skupaj stiskati ruse in kitajce, ne pa da se jebejo med seboj. Morda gre zgolj za opozorilo, da smo pripravljeni to storiti, in se bomo na koncu lepo pomirili, malo dvignili proracun za vojske v EU, Trump pa bo nehal groziti z razpustitvijo Nata.

Tudi to da so se britanci v to kosarico spredalckali, je... zanimivo :-)

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen