Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Storitveni roboti podirajo rekorde

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.191
[Glavni forum] Tema: Storitveni roboti podirajo rekorde
[#2719516] 21.06.18 12:27 · odgovor na: bc123a (#2719503)
Odgovori   +    6
[bc123a]
> Avtomatizacija kmetijstva in živinoreje napreduje z velikimi koraki, pri čemer se manjšimi robotom, ki skrbijo za obdelavo zemlje pogosto pridružijo še brezpilotni letalniki, ki jih zalagajo s kakovostnimi informacijami.

Pejte v qrac. To je vse brezveze. Teh stvari se ne dela topdown. Najprej se clovesko delo zmanjsa tam ,kjer je to najbolj smiselno in logicno. Recimo s taksnim obiralnikom solate.

www.youtube.com/watc...6p3G9pkFc4

Enostavno vrtickarsko kmetijstvo, kot ga poznamo v sloveniji NE MORE pokriti stroskov (amortizacija!) nekih hitech resitev, ce se najprej ne optimizira po recimo ameriskem vzoru, tam kjer je mozno.

Enohektarske kmetije vam pa ne bo dron pregledoval, to si iz glave izbijte. Ni racunice.
Bc, v sloveniji nimamo kmetijstva zato, da bi imeli konkurencno oskrbo s hrano. Hrano kupimo iz tujine, kmetijstvo pa imamo zato, da zaostali siromaki iz vukojebin lahko ohranjajo avtohton nacin zivljenja na drzavnih subvencijah.

Seveda kaksen med njimi rata kmetovalec in iz tega naredi resen biznis - ampak to je pac tako kot v angleskih slumih, kamor imajo zaprte siromake, tu in tam kaksen odpre fishandchips, ali pa avtomehankarsko delavnico, ali pa celo varno hiso za tepene zene, ki jo sponzorira drzava. Gre za slucajne izjeme.

Tam kjer se grejo kmetijstvo zares, so hlevi avtomatizirani ze lep cas, in se marsikaj drugega. Tak da teh resitev in napredkov ne smes soditi po uporabnosti za socialno podpiranje zivljenja domorodcev na 2,7ha zemlje, eno kravo in dvema pujskoma, pa cetico idilicnih kokosk okoli razpadajoce bajte.

Tle na svobodi so full hit nekaksni prosto ziveci prasci; svinje tekajo po ograjenih poljih in se namakajo v razritih nizje lezecih mlakah, in imajo po polju postavljene nekaksne plehnate/plasticne sotore, kamor grejo spat in ce je dez (ponoci tukaj ni tok mrzlo kot na celini). Smrdi seveda, ampak bistveno manj kot ihan in domzale. Zgleda da se zlufta.

In moram priznat, da teli malo drazji free range kremenatlci so dobri za popizdit.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen