Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.682
Zadnja sprememba: bc123a 18.05.2018 19:01
[Mrnjafko]
Oh, lej, lej. Prej, ko so pred leti strokovnjaki a'la OPavel, pa Leon V. pa kaki, ki se tudi nekaj malo spoznajo na zadeve glede EE sistema (recimo moja malenkost) opozarjali na točno to, kar se dogaja, ker se drugače tudi zgoditi ni moglo (če na glavo letiš proti zidu in nimaš zavor ni treba biti genij, da približno veš kje in kako boš pristal) smo bili popljuvani, označeni za ne vem, kaj, za betonenergetike in podobno. Sedaj, ko je pravljice počasi konec, pa nekateri "ugotavljajo" da zadeve nekak vseeno ne gredo, kot je bilo povedano v bajki, ki se ji reče Energiewende. Kot že tolikokrat rečeno, vse račune za to bodo plačali tisti, ki si ne morejo privoščiti subvencioniranih virov, avtov, net meteringa in podobnega. Vsa štorija okrog CO2 histerije in s tem alibijaza plačko imenovano Energievende je nateg stoletja in sredstvo, kako izpuliti narodu denar, ker so ugotovili, da je elektrika za to, kar nudi 5 krat prepoceni, in da se da tu narod oguliti. Taktika je znana. Narodu pa lahko človek sporoči samo: "Želeli ste, plačujte!" Kje je kaka stranka, ki bo vzela v program ustavljanje ropa preko cen elektrike?
Placal bo pa to revez, ki se greje s kaloriferjem in zmrzuje, ce mu poloznice pac ne znesejo. Ker za toplotno crpalko ali celo fosilno pec ki bi izpolnjevala vse blesave kriterije pac nima.

Energiewende je dobesedno nacin deratizacije, iztrebljanja revezev. Naj si kupijo toplotno crpalko, ce je gretje s kaloriferjem predrago... a ne?

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen