Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

alek14 sporočil: 10.439
Zadnja sprememba: alek14 18.04.2018 09:46
[rename]
Ja, produktivnost je nižja, krompir je obžrt, jabolka so črviva... ampak, pod črto - pri nas niso nikoli zatirali škodljivcev s kemijo in se ni nihče zastrupil z doma pridelano hrano.
S kemijo imam opravka samo zaradi čebel... pred 50 leti pa še to ni bilo potrebno.

Veš, vsi veliki kmetje imajo tudi svojo njivco. Verjemi, da tam ne škropijo ;-)
Zastrupitve s hrano so redke, ko pa se zgodijo pa so usodne. V Nemčji so zakopali cele družine, ko so pojedli na antibiotike rezistentno E.coli bakterijo. S tem se ni za hecat. Pri nas rezitentnih E.coli še ni (ni bilo primera), je pa zelo razširjen hepatitis A. Nedavno so komaj rešili Židana (ja ministra) od Hep A. Hep A se širi z gnojenjem s kravjim drekom.
Mikroorganizmi niso nekaj kar bi te giftalo počasi. Ko se zgodi, je hitro lahko ravna črta. "Nisem še umrl od tega" je neprepričljiv argument za te zadeve. Upam, da razumeš kaj hočem povedat. Nimam slabih namenov.

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(