Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

abohte sporočil: 2.566
Zadnja sprememba: abohte 02.04.2018 07:24
[pobalin]
> Kritika svetohlinskega vedenja leti na medij. Pa na vse, ki kričijo zraven. Verjetno to ni najbolj nerodna situacija, ki se je novinarki zgodila. Ljudje hodijo na preglede k proktologu, ginekologu, so zavrnjeni v dvorjenju, grejo po viagro v lekarno medtem ko ob njih stoji idiot, ki ne ve zakaj je zarisana na tleh črta,

Ojoj, vidim, da je vse zaman! Eden od naju je očitno raseg gor na hrastovem, drugi pa na bukovem parketu.
Ne, ne, sva kar na istem parketu rastla. Obema se nama zdi izpad primitivcev milo rečeno neprimeren. Ko pa relavitiziram dotično situacijo z ostalimi potencialno nerodnimi, pa moj ni namen vreč izpad Vebra & Co čez rame, ampak problematiziram histerično reakcijo urednice. Kaj ima izjava BMZ s situacijo v Planici? Kaj ima izjava Milana Kučana s situacijo v Planici? Nič, razen tega, da je najbolj enostavno zajahati val na katerem kričiš mizigonija, mizigonija!

> ampak prav 10 sekundni izpad pijancev bo povzročil takšne travme, da se s tem en teden ukvarja vesoljna Slovenija? Resno? Povprečen kelner v nočnem lokalu ali pa taksist doživi več izpadov vsako izmeno.

Pa ne pred vklopljeno TV kamero. Tukaj so imeli krasen izpad z vsem dokaznim materialom. In prav je, da so ga uporabili. Ker morajo imeti zaposleni občutek, da se bo hiša v takih primerih postavila na njihovo stran. In več ko je odpora in sprenevedanja in relativiziranja, bolj odločni morajo biti. Da se ve, da ni pravica vsakega pezdeta, da rine v ljudi okrog sebe ali se celo znaša nad njimi.
Z vsem tem se strinjam. In s sodbo Vebra. In s sankcijo.
> Še bolj problematična pa je histerična reakcija, ko velja for a hammer everything is a nail

Kako moreš napisati kaj takega, ko pa sem te opozoril na umazano podrobnost, da so prihuljeno hamerirali samo državnega uslužbenca, tistega, ki je bil še "bolj aktivno razposajen", pa očitno pustijo pri miru. Nima delodajalca, nima porekla ali samo ni politično občutljiv?
Moj komentar leti na povezovanje posamezne situacije s kao splošno mizoginijo. Kot je Nemirni napisal: enakopravnost spolov nikoli v človeški zgodovini ni bila večja, nikoli. Ko jaz izpostavljam primere, ko so moški v slabšem položaju, je to predvsem pravokacija namenjena histeričnim babnicam, zgolj sekundarno pa opozarja, da je slabši položaj moških v družbi dejansko spregledan problem. Milenijci se tega še ne zavedajo, generacija Z pa menda že.
> in ki odraža znani rek: People Who Can't Control Themselves Control The People Around Them.

Misliš na te štiri neobvladane razuzdance? Hočeš reči, da so avtoritarni kontrolfrik šefi?
Ti 4 so z alkoholom svoja čustva omamili. Govorim o histeričnih reakcijah ljudi, npr. urednice, ki si vzame pravico izražati mnenje o tem, katero opravičilo je primerno in katero ne, pa v zgodbo o Vebru vključiti še 20 nepovezanih izjav ipd. To ni zgodba o Vebru, to je zgodba mi - oni, to je paranoidno razmišljanje.
> Temu in zgolj temu je namenjena histerija, še posebej tista, ki se je nadeljevala po sankcioniranju udeleženega in ki v komentar vpleta natakarice ipd.

Ker so natakarice čisto numesten dodatek? Ker se njim to ne doghaja? Ker njim pa taka "flirtanja" pašejo?
Kaj te res moram spomniti na najino debato o islamskih talcih? Ti kaj rišeš? Ker saj veš, kdo je odgovoren za največjo morijo v Evropi, kajne? Slikar. Torej, ali si ljubiteljski slikar ali nisi? O tem govorim.
> Tudi, če je Veber res izrekel te besede, je bil zanje, grem staviti, kaznovan nesorazmerno glede na "škodo", ki jo je povzročil. Če je kazen nesorazmerna, se pa neizogibno vprašam, kdo je večji zločinec: obsojenec ali tožnik/sodnik.

Glej, sodeč po vesteh je bil kaznovan pogojno, torej ni izgubil ničesar. Delodajalec ga je udaril po njegovi senci. Da je zadeva tako zelo javna, si je kriv sam. Če ne bi glave rinil v prižgano TV kamero ampak v smreko, se to ne bi tako zasukalo. Nesorazmerno je pa to, da je očitno nastradal samo on. Zakaj se ne ve, kje so zaposleni ostali trije in kaj o njihovem obnašanju pravijo delodajalci?
Kazen ni samo pogojna. Če ne drugega je bil medijsko izpostavljen in to ne v pozitivni luči. Google (načeloma) pamti še dolga leta.
> Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.

Ker je vsem to res pasalo ali zato, ker so se zlasti mlade/-i in bogaboječe/-i pač vključili v sistem, ker ni dobro ostati izven njega. Veš kdo je slovel kot en tak pijanski razuzdanec brez primere, ki si je dovolil vse? Silno bolehni politmafijec Ivan Zidar. Za deklinami žvižgajoči bosanski delavci so bili v primerjavi z njim čisti angelčki.
Kot rečeno je bila udeležba prostovoljna. In kar nekaj jih ni prišlo. Meni so se zdele sproščene. Tako kot sta se mi zdeli sproščeni zdela Tjaša Petrič in Nuša Lesar v studiu, ko se zgodila Planica. Ne vem pa, če takšna moja ocena, paše v histerično vzdušje, ko se je treba izmikati kamenju, ki se ga luča.
> Saj ni problem, da so pijani in se obnašajo nedostojanstveno, če se pri tem le vedejo kot kastrati? Je bilo to sporočilo urednice?

No, jaz se nikdar nisem imel za kastrata, sem srečno poročen in oče, zato mi tole enačenje opitega moškega z psi, ki se gonijo, ne gre v glavo. Ampak, če gre za obojestransko gonjenje, naj bo.
Nisi odgovoril na moje vprašanje. In kako pride do obojestranskega gonjenja?
Navadno mora nekdo narediti prvo potezo.
> www.mamamia.com.au/f...nst-metoo/

Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".
Nič ha. Seveda v kritiki peticije "right to flirt" je slika prasca Weinsteina, tell me about witch hunting. Kaj res meniš, da so imele podpisnice te peticije v mislih njegova dejanja, ko so jo pisale? Govorim o ljudeh, ki so, kot je povedal abraxas vprašal, in se, ko so bili zavrnjeni, sami umaknili. To ni nadlegovanje. Ko govorimo o pretirani reakciji, seveda ni govora o njem. Pa čakaj malo, ti si poročen, ali je prvič žena skočila nate ali se lahko zahvališ, da se nisi znašel pod tem hashtagom in bil okarakteriziran za izprijenca, srečnemu naključju, da te takrat ona ni zavrnila?

en.wikipedia.org/wik...#Criticism

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(