Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.615
[rame]
Nekorektno je poslati detektiva na delavca, če je mogoče enkrat v desetih letih na bolniški.Mislim, da bi moralo sodstvo to spregledati ,če slučajno pride na sodišče ker je sigurno v ozadju mobing oziroma se hočejo delavca na kakršen koli način znebiti.
Da bi podjetje poslalo detektiva v kontrolo mora biti res hudo, kajti delo detektiva pomeni za podjetje precejšnje stroške. Delavec mora biti večkrat v bolniškem staležu in mora obstajati utemeljen sum zlorabe bolniškega dopusta. Običajno delavčevi sodelavci namignejo delodajacu, da se delavec na bolniškem dopustu obnaša kot na rednem letnem dopustu. Nekaj primerov iz prakse.

Delavec je zaradi zloma ključnice bil na nekajmesečnem bolniškem dopustu in je čakal na operacijo. Delodajalca so njegovi sodelavci napotili na lokalno internetno stran s slikami njegovega bolnega delavca, ki je zmagal na lokalnem turnirju v balinanju posamezno in v dvojicah. Oba pokala je držal visoko nad glavo. Delodajalec je prvo delavcu čestital na športnih uspehih potem pa mu je vročil vabilo na zagovor in obvestilo o začetku postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi.

Delavec je čakal na operacijo kolena in je občasno z berglami prihajal v podjetje. Delodajalca so njegovi sodelavci opozorili, da naj preveri kaj počne v času bolniškega dopusta. Detektiv je prinesel kup slik delavca v vinogradu s škropilnico na hrbtu, s korolo, lopato, seveda brez bergl.

Delavka je bila na daljšem bolniškem dopustu, morala je večinoma mirovati, lahko je imela le krajše sprehode, tudi v bližnjo trgovino je lahko šla, tudi kavica v bifeju ni bila prepovedana, ona pa si je z letalom privoščila izlet v Francijo, se spozabila in sodelavki na naslov delodajalca poslala francosko razglednico...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen