Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.639
[Micare]
Ko boste pripravljeni svojemu čebelarju dati celodnevni zaslužek za kozarec medu, bo to postalo zanimivo finančno vprašanje. Pa težko ga boste dobili. Medu pridelamo premalo. Menda med naše kakovosti, prodajajo v Kuvajtu, v lekarni po 40 dolarjev. Bodo prišli trgovci z novci ...

Veste med ni kar tako. Lahko raztopite 800g sladkorja v 200g vode, a to ni med. Slovenija ima potencial, da od čebelarstva solidno preživi vsaj 30.000 ljudi. Je pa to težko in skoraj nemogoče. Tega se zaveš, ko vidiš, da v deželah, kjer ne poznajo zime in imajo večno pomlad, ne srečaš čebele. Je zelo težko. Sploh pa brez kemije in industrijskih kemikalij. Zahvaljujoč tisočletni tradiciji je pri nas relativno veliko čebel. Znanje naših čebelarjev pa neprecenjiva ekonomska, kulturna in človeška vrednota.

Tudi med predstavlja vrednost, ki je podlaga za denar s katerim se ukvarjajo finančniki.
Ne zanicujem financne vrednosti pridelave medu (in hranilna vrednost medu v prehrani je druga zgodba o kateri ne vem ce hocete debatirati z mano :)

Samo komentiral sem da verjetno tu ni cist prava publika za take clanke. Tudi ce bi slo za casopis kot je recimo Delo, bi mislil enako.

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(