Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Micare sporočil: 950
Najhujša krivica do invalidov je, da se jim odrekajo ustavne pravice. Konkretno pravica do dela. Invalidu, ki je označen za trajno nezmožnega za pridobitno delo, je prepovedano kakršnokoli pridobitno ali vodilno delo - tudi prostovoljno. Tu je kršena tudi Deklaracija UN o človekovih pravicah. Kaj je z ILO pa ne vem. Kaj če postane poslanc? Invalid postaneš in si lahko invalidsko upokojen le enkrat.

Zaradi tolmačenja enega člena, ta oseba ne sme delati. Če dela (ptičje hišice) mu grozi odvzem invalidske pokojnine za zmeraj )dosmrtna kazen - doživljensko. Člen je dvoumen in tolmačen invalidom v škodo in tudi državi, ki se odreka morebitnim prispevkom in davkom. Anonimna ustavna pritožba ni možna. Prav tako anonimna pritožba na varuha pravic. To močno diši po avtoritativnih sistemih. Mene pa spominja na fašizem. Mogoče bom pil ricinusovo olje ali me čaka discipliniranje s palico. Izpostavi se, če se upaš. Boš dobil batine. Napiši ime in priimek, če si upaš, Tudi anonimna prijava preko anonimne telefonske številke na Policijo je "anonimna". Pa tudi identiteta zaščitene priče nikoli ne pride v javnost ali da bi bila razkrita kakemu mafiozu. Saj ga lahko ubije.

Invalidom omogočiti, da delajo kolikor morejo in da se jim to splača. Če dohodki dosežejo neko raven se pokolnina niža do nule. Vendar tako, da se splača delat. Če dosežeš petkratno pokojnino (netto) potem si na nuli. Linearno se niža, ne po razredih. Če se ti stanje poslabša ali ne moreš več, dobiš pravico zamrznjenega dela invalidske pokojnine nazaj, ko ti dohodki pojenjajo . Letni ali izredni obračun.. Sedaj izgubiš pravico do invalidske pokojnine za vedno. Invalidska pokojnina bi morala biti enkrat za vedno. Če si brez nog ne pomeni, da nisi živ in ne smeš zaslužiti.

V drugih državah (Španija sigurno)pa si invalid, če postaneš nezmožen opravljati svoje delo - poklic. Zato je in se plačuje invalidsko zavarovanje.

Sosed je vezan na posteljo, a zelo gobčen. Bi lahko delal preko telefona, kot so vroče linije. Buli v televizijo, igra igrice. Tako je dopoldne sam, sam doma. Vsakršno delo prepovedano z eksistenčno grožnjo.

Udri ga po siromaku.

Kdo ne zna in si ne upa urediti stvar v korist vseh? Se boji dela na kompleksni zakonodaji? Rabi zunajega svetovala? Bi najrajši sprejel majhen popravek, popravka pavilnika po zakonu o sprembi zakona o dopolnitvi zakona ... Pa se znajdi.

Tudi socialno zavarovanje je bolj čudno ali ga sploh več ni? Muca papala. Plačeval zavarovanje, dobil pomoč - rubili dediščino. Lahko dobiš zavarovalnino nazaj? Isto ministrsstvo, ista miselnost, isti ...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen