Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MarijanMacek sporočil: 2.026
[mlin987]
Gospod Maček naj svojo vrednost raje preveri na trgu, ne pa da se za njegov dohodek, ki jim pripada (to velja samo za JS!!)
Mlin in depersin, res sem javni uslužbenec, ker kaj drugega res ne morem biti po propadu naše tehnološke firme ISKRE. Toda 80% prihodkov si ustvarim na trgu. Pravzaprav ustvarijo z menoj, meni se s financami ne da ukvarjati, sem nekakšen strokovnjak. Razen prvi 4 let (IJS, magisterij, lasneje doktorat, hvala bivšemu teh. direktorju, danes uspešnemu poslovnežu v povsem drugi branži za "prisilno" usmeritev) delam v gospodarstvu ali za gospodarstvo, ne bosta verjela, prejel sem kakšno priznanje za uspešno sodelovanje tudi s kako zlato gazelo ali nekaj podobnega, vodilno na določenem visokotehnološkem področju in v delni lasti angleške multinacionalke. Sem tudi solastnik določenih patentov. Pravzapram delam že 43 leto, pa me vsako leto pregovorijo, da skončam še kakšen projekt. Sem tudi majhen bolj pasiven solastnik mednarodne zagonske visokotehnološke firme s sedežem v Vilni. Toliko o moje JU zažiralstvu.
Kar se pa plače tiče, bom ti zaupal, da pravzaprav niti ni tako slaba, sem pač na najvišji možni nepedagoški poziciji ULJ. Bom te pa še malo podražil, imam tudi 1/5 penzjon, niti ni tako zanemarljiv, še posebej v primerjavi s povprečno pokojnino v RS, upam da mi ga zavidata in se žreta. In še to vama zaupam, imam tudi finančne prihodke od delnic raznih SI podjetij, da ne govorim vzajemnih skladov... Torej, kot vidita, vsepovsod samo grabim javni denar, samo delam nič ne.

ne glede na učinkovitost, vlada kljub "briljantnim" rezultatom GDP-ja še vedno zadolžuje na tujih kapitalskih trgih in obremenjuje nič hudega sluteče bodoče generacije! No, pa saj je veliko Mačkov v tej državi,....
In dandanes je popularen števec zadolženosti, in vsi pametnjakoviči vidijo prvo vrstico, sprememba zadolženosti v €/s, ker so pa slabo pismeni, jim ne uspe pogledati nekoliko nižje rubriko %BDP/s. Ta za Slovenijo že nekaj časa pada. In tudi absolutna vrednost dolga se je le malo zvišala v razmerju do absolutnega zneska. Toda FINANČNI strokovnjaki vidijo samo eno plat, zadolževanje, še nikoli pa niso napisali kaj o drugi plati, razdolževanju.
Kar se pa tiče izjave "saj je veliko veliko Mačkov v državi" pa vaju vabim kot potencialna naslednika pri mojem delu, da se oglasita na razgovor. Pravzaprav bi se že rad posvetil sadovnjaku in vrtu, da ne rečem da me mika ša na tiste kontinente, kjer še nisem bil zardai prekratkega dopusta, recimo Antarktika.

Vidva le nadaljujta s trapanjem, mogoče bosta prepoznana celo za stabilna genija. Vendar vajino modrovanje največ pove o vama in vajini stabilni genialnosti etc, karkoli je že dandanes moderno.

Sedaj pa sem kavico popil, gremo na delo, čaka me neka recenzija, jutri pa zagon nove naprave ob pomoči "visokotehnoloških" serviserjev, dokler so še v EU.....

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen