Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.484
[PetraS]
je, če ne bi bla, o tem ne bi pisala :)

sicer mislim, da DDV ne bodo upal dvignit. bodo dvignil kej “kapitalističnega”, kar itak prođe pri njihovih volivcih. recimo davek na dobiček. pa še velik druzga bodo moral. milijarda na leto ni mal. ne bo jim lahko tole preživet :) no, ne, da bi hotla dajat ideje, ne razumem, zakaj se enostavno ne zadolžimo za ene 20 milijard, pa je lahk to za ene 5 let poviškov. mogoč ;)
Ja, iz debate da dajmo letos DDV spustiti na razumnih 20% smo prišli na debato, da bi ga dvignili na 24%. Potem bodo morda milostni in ga ne bodo dvignili. Bodo verjetno, tako kot si rekla, dvignili davek na dobiček. Ker nekaj pa morajo dvigniti.

Prav mine te, da bi kaj delal v tej vukojebini. Eno leto malo bolje, bomo pa za 10 let vnaprej vse porabili. Bog ne daj, da vmes pride kriza. Ker bo "ogrožena" stabilnost proračuna, saj smo to kar bi šele morali ustvariti že porabili in se bo zato spet dvignil DDV ter davek na dobiček. In ker so delavci taki reveži, se bo potem spet dvignilo minimalno plačo itd. Medtem pa preprosta dela in posli postajajo vedno bolj birokratski in zahtevni. Še malo pa bo na vsako čistilko še en birokrat, da bo obrezce izpolnjeval.

Vodstvo SDH pa iz high end spremljevalke v upravljanje nekaj milijard EUR premoženja. Ma prav na bruhanje mi že gre. Da se nič ne spremeni. In to že 25 let. Šefi velikih podjetij so tiho kot riti. Ker oni še lahko malo zaposlene stisnejo. In lažje premoženje in poslovanje v tujino prenesejo.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen