Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

darko32 sporočil: 2.624
[FIN-311684]
> [Inside]
> > [FIN-311684]
> > Kdo misli, da je kaj drugače na Petrolu, Triglavu, Telekomu, Darsu, Dutbu, NLB-ju, ministrstvih, Fursu, državnih agencijah in zavodih ter centrih, šolah...? V državnih podjetjih in javnem sektorju je najmanj 20% delavcev preveč.
>
> In ni ga tima ljudi, ki bi to rešili na normalen način. Sicer pa lahko tudi v privat sektorju naredimo študije, kako bi morala zgledat podjetja v primerjavi s kakimi Nemškimi, da ne bi top Japonske firme vzeli za vzor.

Spomnimo se...S singapursko učinkovitostjo porabe izdatkov javnega sektorja bi lahko Slovenija več kot prepolovila velikost javnofinančnih izdatkov s sedanjih 45 na okoli 20 odstotkov BDP in pri tem ohranila nespremenjeni obseg in kakovost javnih storitev...Preberimo še enkrat 10 let stari članek »Simptomi neučinkovitega javnega sektorja« na: www.finance.si/156091
Če se navežem na tvoje pisanje je to možno storiti. Pri tem je potrebno popraviti kazensko zakonodajo. ZAkon o UPRAVANEM posotpku, Kazenski zakonik in ZPP. V teh zakonih ni določeno glede kazesnkih sankcij zaposlenih v javni upravi in sodstvu. Namreč nekateri namerno zavlačujejo postopke, da opravičijo svoje delo in tudi dokaze. POtem pa dobimo to, kar imamo sedaj.
Glede ekonomskega stanja SŽ in politike me čudi, da se jim splača goljufati z raznimi poročili. Ob polletju imajo plus in na koncu leta p prikazujejo velik minus. Potem pa vidimo, da si doloečni delijo nagrade tudi po 10.000.00€. Za takšno početje pa nihče ne odgovoarja. Na kuncu pa vse zvalijo na proračun, da mora pokriti.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen