Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

alek14 sporočil: 10.411
V torek je kmetijski minister Dejan Židan v Bruslju poudaril, da je kmetijstvo brez kemije ob prepovedi vseh fitofarmacevtskih sredstev edina prava pot...
Jaz pa mislim, da je glede na to, da so nas Slovaki in Čehi letos prehiteli pri BDP na prebivalca (PPP)(Madžari in Poljaki nas bodo v par letih), čas za Slovenijo brez Dejana Židna.
Dražja hrana?
Sem med 5% najbolj plačanih v SLO a kupujem najcenejšo hrano kakovosti, ki se mi zdi v redu, preferenčno tujih ponudnikov. Bio*Eko z bakterijam okrašene svinjarije se ne dotaknem več.
Poleg tega pa v SLO ni nebenega nadzora kdo kje s čim škropi. V SLO je polno nedovoljenih fitofarmacevskih sredstev - spomnite se samo afere med.
Slo kemtijstvo je kot LJ. Klinični center. Vse odlično, samo zguba pa mrtvi otroci.

Protrebujemo nekoga, ki bo v SLO vpeljal GSO kmetijstvo, če je le mogoče takega domače izdelave ali pa vsaj EU produkcije, če ne bo kmetijstva v SLO počasi povsem konec, saj bodo ob naslednjih krizah ostali na nogah samo najcenejši proizvajalci (to niso naši kmetje).
Krize pa bodo vse ostrejše. V naslednjo (utegne jo zopet sprožiti stampedo cen nafte) bomo vstopili s 70% zadolžitvijo. Takrat se bomo prvič morali malce popraskati po glavi, saj bomo prišli do točke, ko bo "komijiem zmanjkalo denarja drugih ljudi" (M. Tatcher).

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen