Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenci lani še bolj »švabski« kot leto poprej, a ta trend se končuje
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#2680712] 25.10.17 11:18 · odgovor na: (# 2680706)
[bc123a]Po tem, da je točno tam, kjer je turist in nudi točno tisto, kar bi turist :) Nič narobe z njo. Kot recimo Sokol v Ljubljani. Malo dražja povprečna lokalna hrana, po možnosti postrežena v narodni noši.
> [Gustl]
> > [bc123a]
> > > [Gustl]
> > > 6. zgodba: V Münchnu je skoraj nemogoče dobiti normalno restavracijo brez rezervacije, pogosto dneve ali celo tedne vnaprej (kar Bavarcem precej ustreza, saj jim je spontanost tuja in jim rezervirati nekaj za tri tedne vnaprej ni stres, ampak udobje).
> >
> > Pred novim letom sva odkorakala v restavracijo pod mestno hiso na Weisswurst, pivo in preste, nobene rezervacije ni treba (mislim da se imenuje Ratskeller).
> >
> > A tisto se steje kot pajzl? :)
>
> Da. Tourist trap :)
Po katerem parametru? Cena ni bila previsoka, imeli so weisswurst tudi po poldnevu (ja, seveda za turiste :), weissbier in preste... pa tudi ene par tako ocitno domacinov sem videl tam jesti...
Ko sem omenjal restavracije, nisem imel tega v mislih. Midva ne jeva mesa, nemških restavracij se izogibva na daleč, vseeno bi rada kaj jedla :)
Vse ocene tega sporočila:
Ni nobene :(