6 ur
Slovenski prevozniki lani bolj dejavni in tudi bolj učinkoviti
6 ur
Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev
7 ur
Najbolj brani članki danes
8 ur
Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi 1
8 ur
V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave. Ustanovitelj podrobneje pojasnjuje situacijo
9 ur
Delničarji Valamarja potrdili 0,22 evra dividende
9 ur
Nemška vlada malenkost izboljšala napoved gospodarske rasti
9 ur
V Severni Makedoniji volijo novega predsednika države
9 ur
Ljudi je premalo, vsi hočejo robote: Yaskawa v Kočevju v tovarno robotov vlaga 32 milijonov evrov
10 ur
Tako stroge bodo lahko omejitve pri Airbnb 3
11 ur
Zakaj Furs ne ponuja več podatkov o prevoženih kilometrih uvoženih vozil in kako lahko do njih pridete sami
11 ur
Kako aprilski evrski PMI vpliva na pričakovanja o obrestnih rezih ECB in kaj govori o nemški recesiji
11 ur
Kaj narediti s stavbo na Litijski? In kaj s TR2? Rešitve so na dlani! 3
11 ur
Hudo dobra živila iz presežkov sadja in zelenjave
11 ur
Izberite pravega borznega posrednika (Oglas)
12 ur
Mesec: Pokojninska reforma bo sprejeta prihodnje leto 5
12 ur
Delo: Nama v roke nemškega sklada
13 ur
Evropski parlament sprejel direktivo o trajnostnih dobavnih verigah 5
13 ur
Stroški energetske krize: koliko stane regulacija cen električne energije, kateri dobavitelji so pobrali največ 1
13 ur
Bo Aleksandra Čeferina po koncu mandata v UEFA zaposlil Sandor Csanyi iz madžarskega OTP? 1

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-154083 sporočil: 6.570
[azvonar]
Pozdravljeni,
upam, da še nisem prepozen. Morda ste pričakovali, da je zaviranje klimakteričnega sadja z absorpcijo etilena iz atmosfere nekaj, kar smo sami ugotovili, vendar temu ni tako. Z vami se strinjam, poleg tega pa se opravičujem, če ste dobili občutek da želimo to predstaviti, kot naš izum. Princip je že precej dolgo poznan[1]. Uporabiti je potrebno nek oksidant, ki plin etilen veže nase, kar je možno storiti na veliko načinov. Tudi obraten proces je že precej dolgo poznan[2].

Zakaj smo se tega lotili?
Opazili smo, da v Slovenskih gospodinjstvih[3] (pravzaprav Evropskih in Ameriških) zavržemo relativno veliko hrane. Osredotočili smo se na sadje, saj ga je zavrženega največ. V primerjavi z ostalimi členi dobavne verige (razen pridelovalci) gospodinjstva zavržejo izredno veliko sadja. Raziskali smo zakaj je učinkovitost ostalih členov večja. Izkazalo se je, da je med transportom sadje v kontrolirani atmosferi in tako lahko aktivno nadziramo zorenje klimakteričnega sadja[4]. Izvedeli smo, da je način z uporabo oksidanta (ko pri naših blazinicah) v industriji ekonomičen le pri kiviju, zato se malo uporablja, vendar naš namen pa je bil podaljšati svežino sadja v gospodinjstvih, kjer ekonomija oobsega mnogo manjša. Po pogovorih s potencialnimi strankami smo ugotovili da je to resničen problem in da so za rešitev ljudje pripravljeni plačati. Tako smo se odločili, da naredimo izdelek, ki bi bil primeren za uporabo v gospodinjstvih in čimbolj preprost za uporabo. Ker se izdelek tudi razlikuje od konkurence smo zanj pridobili patent.

Andraž

[1]: ucce.ucdavis.edu/fil...4-2189.pdf
[2]: www.google.com/paten.../US3924010
[3]: www.fao.org/docrep/0...060e00.pdf
[4]: www.google.com/paten.../US7650835
slovenski, ameriški, evropski, to vse se piše z malo začetnico.
Pa z vejicami imate tudi težave, ampak tisto ne bode tako v oči :-)

Drugače pa bi bilo to zadevo dobro potem imeti v zaprti posodi? Ampak premajhna pa spet ne sme biti?

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen