Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

kzupanc sporočil: 8.150
[bozo666]
Spoštovani gospod JOHC, sem delal tudi nekaj časa v novem sistemu.......lahko bi uporabil tudi vaš izraz... REŽIMU.......zato so mi razlike jasne.

Kakšne........predvsem v kadrovski politiki.......in ta je ključna......na položaje se je začelo prihajati po strankarski liniji in ne po kvalifikacijah in sposobnosti, da o poštenosti, niti ne govorim.

To je vedno tragika prehoda iz enopartijskega v većpartijski ali strankarski sistem.

Zakaj .......zato, ker se v enostrankarskem sistemu skozi leta in več sit prečisti kader....in napredujejo najbolj sposobni, saj je v interesu sistema ( vi bi rekli REŽIMA, ker je to moderno ), da deluje dobro.

In vidite, tu je odgovor, zakaj so firme, ki jih je ustanovila slovenska UDBA oz. Niko Kavčič in so postale HRBTENICA naglega slovenskega razvoja, ki je daleč za sabo pustil Hrvate in Srbe, nekaj desetletij delale dobro.

Problem je nastal ob menjavi generacij....in ti novi niso bili skromni....samo poglejte plačo Miloša Kovačiča v socializmu in plačo Colariča v t.i. demokraciji....Gre za KRKO.

A še hujši problem je nastal, ko se je vsak strankarski povzpetnik, ki je slabo vodil firmo, po uspešni KRKI ravnal....ker je treba v 5 letih obogateti, česar ni nikjer na svetu.

Lep primer je BAVČAR, ki se je pred osamosvojitvijo vozil s pony expresom.......in takih kot on kar mrgoli......

Vsem tistim mladincem , ki danes pišejo knjige, v katerih delajo sklepe, ki so všečni nekomu.....samo, da se knjiga dobro prodaja, bi priporočil branje članka v Večernjem listu...Ante TOMIČ....ki si privošči velike nadute Hrvate, ki menjajo ime zagrebšega Trga maršala Tita.........rekoč......"če se odrekate maršala Tita, se odrecite tudi Istri ; Kvarnerju, Zadru in velikemu delu Dalmacije, ki jo je prvič v zgodovini v hrvaško državo priboril maršal Tito."

Tako je tudi z UDBO, ki je po vojni zgradila temelje slovenske ekonomije in to za hrbtom zvezne UDBE.......torej naj se tisti, ki tako pljuvajo, zato , ker je ugrabila enega terorista......odrečejo nekaj desetletij standarda....100 tisoče lepih hiš, šol , vrtcev, dobrih tovarn in vsega, kar smo mi imeli, druge republike pa dosti manj .....A, TO PA NE, JE TREBA IZ KONTEKSTA TRGAT IN TO UPORABLJAT ZA DNEVNE POLITIKANTSKE ZDRAHE.....sistem divide et imera, ki je v funkciji kako priti na "ablast"

Ko berem razne komentarje, se najprej nasmehnem , potem pa zgrozim , ker ti mladci so prepričani v svoj segment zgodovine na nivoju Ljeljakov in podobnih raziskovalcev.....enkrat KOS-ovec, vedno KOS-ovec, bi rekli.......nočem dodati še bolj konkretno, da me ne bo tožil-priporočam pa še enkrat branje njegovega intervjuja v Katedri, avgust 90 ali 91......in bo vsak sam videl za kakšno verodostojnost gre pri tem bivšem pripadniku "vojne bezbednosti".
Eno je razglabljati o tem, kdo in kako je (z)gradil gospodarstvo bivše SRS(lovenije).
Drugo pa je razprava o človekovih pravicah (krivicah), o svobodi govora, političnega delovanja, svobodi zasebne gospodarske pobude itd. Vs eomenjeno je bilo v prejšnjem režimu kršeno do konca in naprej. Oškodovanih (mnogi nepopravljivo zaradi nasilne ali naravne smrti) je bilo zelo zelo veliko. To je bistvo. Se strinjam, da govoriti o Crnogorcu kot nekem primeru ni pametno. Tisto o akcijh v Velikovcu pa že mnogo bolj. Bavčar (kot tudi Kacin) je bil še v času osamosvojitve in je še zdaj zagrizen komunist (kot tudi Kacin). Janša pač to ni bil in ni zdaj. Spomenka npr. pa komunizma sploh ni skrivala. Rupel je bil ves čas malo to malo ono. Demosova vlada je bila najbolj kompetentna vlada samostojen Slovenije, Pahorjeva, Bratuškova in Cerarjeva pa tekmujejo v ekstremu neučinkovitosti.
Ampak: Bistvo je, da lahko vsaka gospodarska ali politična ideja zaživi, če ne ogroža svobode človeka. Sistem, ki stoji in pade na nesvobodi gospodarske pobude, političnemu monopolu in kraji zasbene lastnine NE MORE BITI NIKOLI; NIKOMUR V NIČEMER ZA ZGLED. Jasno?!

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen