Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

prec sporočil: 2.703
Zadnja sprememba: prec 05.07.2017 10:46
[TadejK]
> [prec]
> razlog je precej enostaven ter star kot clovek sam: svoboda.

Seveda tudi revolt proti omejevanju svobode ima svojo vlogo. Ampak:

1) Zakaj zdaj bolj kot pred desetimi leti?

2) Skandinavci so potemtakem prostovoljno nesvobodni, in kako razložiti, zakaj so toliko drugačni od domala vseh drugih, od Avstralcev prek Mehičanov in Nemcev do Romunov in Japoncev?
1)pred desetimi leti ni bilo posledic(beri ukrepov) financnega turmoila(ce si s "pred desetimi leti" mislil na 2008, ce si mislil pa na pre-2008 potem pa sploh)


2)skandinavci imajo se fanaticno zaupanje v svojo welfare sistem, ker se je res izkazal za zelo ucinkovitega v zadnjih 60 letih. zaupanje v sistem(drzavo, junejmit)je pac tudi pri financnem vidiku kljucen. zadnja leta v dobi vedno bolj likvidne(ne v financnem smislu) globalne druzbe dobiva sicer vedno vecje razpoke, cigar odraz je viden tudi pri volilnih rezultatih in novih strankah. proces rusenja zaupanja v izoblikova in do sedaj relativno ucinkovit sistem je precej pocasen. jaz itak skandinavcev nebi nikdar jemal za benchmark, enostavno zato, ker nimajo nic zgodovinskih izkusenj. oni so zato po mojem mnejnu eden najresnejsih kandidatov za odigrat vlogo zabe v koltu na vseh podrocjih, kjer zaradi vpliva globalizacije poteka redefinicija...

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen