Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

xelle2000 sporočil: 782
[Vinci]
Kirurgija Bitenc je bolj učinkovita, ker:
- lahko plačuje zaposlene tako, kot pač hoče
- lahko dela biznis v pritličju stanovanjskega bloka
- plačuje zdravnike samo takrat, ko jih rabi
- ni jim treba zagotavljati 30 % presežka zdravnikov zaradi dopustov, izobraževanj in bolnišk
- lahko izbirajo posel in ne izberejo neplačanega, javni zavod pač mora vzet vse kar pride k njim
- imajo manj administrativnih obremenitev
- so manjše organizacije vedno bolj učinkovite od velikih

V resnici ni Bitenc nič bolj učinkovit od javnega zavoda, samo nima fiksnih stroškov in obveznosti javnega zavoda.

-zaposlenih ne sme plačevati kot hoče, tudi za zasebnike velja kolektivna pogodba, ko pride davčni inšpektor sledi plačilo premalo plačanih prispevkov in dohodnine. To pa niti ni problem, ker zaposleni pri zasebnikih praviloma dobijo višjo plačo kot zaposleni v JS.

-biznis v pritličju stanovanjskega bloka lahko dela le, če to odobri zdravstveni inšpektorat MZ. Ubogi javni zavodi pa imajo problem, ker dobijo stavbo zastonj od države/občine?

-javni zavodi ne plačujejo zdravnikov niti takrat, ko jih rabijo. Raje jih sploh ne zaposljujejo in pustijo obstoječe crknt od preobremenitev. Tam, kjer jih pa je ekstremno premalo pa plačujejo zunanje po podjemni pogodbi, tako kot to delajo koncesionarji.

-zasebnik koncesionar ne sme izbirati posla, mora obravnavati vse bolnike, ki pridejo. V osnovnem zdravstvu še isti dan. Sicer pa bi financiranje itak moralo biti takšno, da bi bilo vseeno, če obravnavaš "dražje" primere.

-administrativnih obremenitev je povsem enako tako pri koncesionarjih, kot v javnih zavodih. To si si kar izmislil. Razlika pa je, da so koncesionarji bolj pogosto podvrženi inšpekcijskemu nadzoru, če imajo administracijo zgledno opravljeno.

-manjše organizacije so res bolj učinkovite od velikih. Država pa ima idejo, da je ravno obratno.

-pozabil si napisati, da državni zavodi imajo davek na korupcijo pri javnih naročilih, česar zasebniki nimajo. Zato je treba zasebnike zatret.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen