Zasebnost

Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Komunisti, neoliberalisti, isti

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 32.253
[Glavni forum] Tema: Komunisti, neoliberalisti, isti
[#2607441] 13.07.16 14:25 · odgovor na: jeanmark (#2607430)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 13.07.2016 14:28
[jeanmark]
> ... alzo, če jaz zdaj tebe prav razumem, so toto www.24ur.com/novice/...order.html luknjo vrtali celih 17 let, da se jim bo investicija povrnila že drugi dan, ker privatniki niti v Švici ne živijo tako dolgo, da bi lahko čakali še naslednjih 17 let, kolikor so morali čakat, da se od Züricha do Milana z vlakom pripeljejo eno uro hitreje ... khmm, ker je totim privatnikom zdaj vsaka ura zelo pomembna, potem ko so skurili polovico svojega poslovnega življenja, da so tisto luknjo v hrib sploh izvrtali ...
Slabo me razumeš. Meni se sanja ne, kakšno računico imajo Švicarji. Ampak .... [tukaj sedaj crt polinka tisto zgodbo o klicateljih bogov na tihomorskem otoku v času druge svetovne vojne in dobrotah železnihptiz iz neba].

Skratka, morda pa švicarji vedo kaj, kar je nam skrito.
... eh, saj tudi ti mene bolj slabo razumeš, ker meni se tudi ne sanja in me niti ne zanima računica Švicarjev, ampak me zanimajo privatniki, ki zaradi kratkosti svojega življenja in zaradi dolgosti investicije nimajo prav nobene računice, da bi se jim investicija v infrastrukturo povrnila v času njihovega življenja, kar pa seveda pomeni, do noben privatnik ne bo vlagal svojega denarja v splošno dobro, od katerega sam nima nič ... jebiga, pravi kapitalist pač skrbi samo za svojo rit, ki pa se zaradi edino še pravičnih zakonov narave polni samo v času njegovega življenja ...

P.S.: če zavohajo profit, v infrastrukturo vlagajo privatniki svoj denar šele takrat, ko je že zgrajena in jo v izkoriščanje običajno dobijo za bagatelo, zaradi kratkosti svojega življenja pa jo potem izkoriščajo bolj intenzivno oziroma včasih tudi tako, da zaradi večjega profita www.rtvslo.si/svet/f...tev/397956 zanemarijo varnost in skrajšajo življenje nič hudega slutečim ... alzo, če skrajšam, kratkost njegovega življenja je kriva, da se vlaganje v infrastrukturo privatniku ne splača ...

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(