Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kdaj pod sto tisoč brezposelnih?

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.383
No, kljub temu, da podatki kažejo da se stanje izboljšuje, poznam veliko malih podjetnikov v storitvenih dejavnostih, ki mi pravijo, da je letošnji november in tudi začetek decembra porazen.

Seveda to ne velja za strogi center Ljubljane, tam zadeve, zaradi turistov in dejstva, da okoliška mesta umirajo, cvetijo. Kljub vsemu pa dvomim, da nekaj dobro delujočih gostiln, barov in prodajaln v centru Ljubljane lahko po konci drži celo Slovenijo.

Slovenija ne more živeti samo od izvoza dobrin in storitev. Potrebujemo tudi domače potrošnike, ljudi, ki bodo kupovali storitve v Sloveniji. Brez tega resnega okrevanja ne more biti.

Res me zanima, ali so ta moja opažanja napačna. Lahko da se gibljem v nereprezentativnem vzorcu in da drugje posli cvetijo. Imate Finance kaj več podatkov? Moji podatki so, da se je likvidnost podjetij izboljšala, prav tako tudi bilance, a da vlaganj ni. Da se podjetja bojijo vlagati. Kar pomeni da denar ne kroži. Prav tako opažam da so v zadnjem času ljudje precej znižali znesek, ki ga namenjajo za potrošnjo.

No, saj bomo drugače videli potem v bilancah naslednje leto. :)

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen