Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

tstih sporočil: 5.184
Zadnja sprememba: tstih 12.02.2015 10:04
[FFeeBBoo]
> [vrac]
> > [FIN-542579]
> > "podjetja v državni lasti so v povprečju manj donosna, manj produktivna in manj izvozno usmerjena kot primerljiva podjetja v zasebni lasti"
> > Tale argument je za dobršen del nasprotnikov "privatizatizacije" ničen. Po njihovo je smisel podjetja imeti čim več zaposlenih, ne delati dobiček.
> Čuj prijatelj, katera telekomunikcijska družba v državi mlati največji dobičke? Katera zavarovalnica v državi dela isto? Kateri naftni trgovec je najbolj dobičkonosen v državi? Pismo, sploh vidim prav, saj to so ja vsa podjetja na spisju 15, ki jih je potrebmo prodati takoj in za vsakršno ceno...
> Sicer bi pa termu mlademu povzpetniku svetoval, naj prej kaj pametnega naredi, pa potem pametuje.
čuj prijatelj,
katera telekomunikacijska družba je najdražja pri nas?
katera zavarovalnica ima najdražje premije?
kateri naftaš prodaja najdražje gorivo v regiji?
in ne nazadnje, kaj imam jaz kot potrošnik in davkoplačevalec od teh monopolistov in njihovega dobička? ti pomagam: kot potrošnik dobim drage storitve in blago, kot davkoplačevalec pa bore malo od tistih dobičkov, saj se vse prelije kar nekam še preden do delničarja pride...
V bistvu ne dobite nič, ker celotna strategija (vseh 1.200 podjetij ali koliko jih je naštela BS) naredi izgubo. To se skriva v tistem "v povprečju je upravljanje slabše", ane. Če bi bil rezultat ničla bi še šlo; ampak je treba doplačevati. In v tem "povprečju" se skriva tudi to, da je ključno premoženje države danes vredno 10 milijard manj. In nisem prav nič navdušen, da nam kot pot naprej nudijo to, da se bi šla neka zmes amaterskih revolucionarjev, uradnikov in politikov njihov "stock picking".

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen