Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Privatizacija - da ali ne

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Rokc5 sporočil: 505
[Glavni forum] Tema: Privatizacija - da ali ne
[#2497821] 07.02.15 17:03 · odgovor na: anon-304731 (#2497790)
Odgovori   +    47
Se bom zopet oglasil.

Najprej pohvale članku in tudi g. Starmanu. Upam, da DL znova oživi in da se naredi ena nova konservativno-liberalna predvolilna koalicija.

Glede teh zapletov soočenja pogledov o privatizaciji.

Ne vem zakaj ne gledate širše slike in se zavedate vaše moči, ki jo imate?

Kolumnist Kizo je na PortaluPlus lepo napisal, da je še vedno realno, da imamo v Sloveniji razdelitev med levico in desnico 55 : 45, levica max. vodi mogoče 60 : 40. Ob tem seveda ni vseh 45% procentov desnice trdo katoliških in trdo desnih ampak so noter tudi liberalci, sredinski desničarji. In pri 55% levičarjev je cca. 15-20% leve sredine, ki se porazdeli na volitvah med stranke LDS, SD leta 2008, DLGV, SMC letos. Problem je, ker imamo več kot 30% trde levice. Ta je bila včasih porazdeljena med ZLSD, malček DesUS in delno LDS, množično je podprla PS, danes pa je porazdeljena med ZL, SD in izvenparlamentarne stranke ter neudeležence volitev. Ta označuje tudi domet Türka na predsedniških, ko je Pahor zavzel sredinsko držo.

Med neudeleženemi volivci 49% volivnega telesa) trdim, da absolutno ni večina za ZL, ampak jih je šibka večina ob trenutni situaciji zelo desna (ne gredo na volitve, ker ni povezave SLS-NSI-SDS-ostali in možnosti zmage), zmerno desna (ne gredo na volitve, ker ni neke širše sredinske koalicije in so izrinjeni iz javne debate), del pa je pootencialnih volivcev Zl, SD, tudi kakšnih desnih ekstremnih rešitev.

Torej desničarji in liberalci ne zajemamo skupaj samo 10, 20%. Imamo mnogo večji delež. In tega ne pretvorimo v finančno moč. Zakaj ne?!?!?

Zakaj tak halo, panika ob prodaji Telekoma in privatizaciji? Zato, ker bi tako padla UDBAška omrežja, ki se napajajo iz davkov, ki jih pod pretvezo "javnega dobrega" prisilno plačujemo tudi ne-levi!!!

Hud problem je seveda RTV prispevek, ki se ga bomo težko losali. Tudi US, vprašanje, če bi ga skenslalo. Ker pod to padejo ne samo Televizija ampak tudi Val2020, PrviProgram RadiaSlovenija in relativno neproblematični program ARS.

Je še nekaj malenkosti kot kanalščina, ogrevanje, vodovod, pristojbine iz naslova uporabljanja osebnega avtomobila, kjer morate zadevo plačati in je možno da še vedno gre denar na račune raznih ZZNOB organizacij (tako je bilo z Energetiko Ljubljana).

Ampak na drugih področjih pa lahko zelo omejite pipico.

Kako?

Časopisi:
NOBEN vas ne sili, da kupujete medije Borba 1, Borba 2 in Borba 3. Borba 4 je itak že zelo šibka. (mislim ,da veste kaj mislim pod psevdonimi) Tukaj govorim tako o plačilu papirja kot o alternativnem kliku na spletno stran. Struktura se jim sesipa, ampak to lahko še pohitrimo.
Podprite alternativo. Zame so to včasih bile Finance, ki sem jim znosil veliko denarja. Sedaj sem jim malce zmanjšal podporo, ker ne držijo več disidentske linije. Vidim, da tudi ostali, ker je forum opustel. Finance - zamislite se, na kateri strani ste. Če ste preveč odgovorni od prodaje ministrstvom in od levega javnega denarja - spremenite to. Postanite res dober časopis in dobili boste nazaj bralce in posledično DENAR.
Torej - kot alternativo, ni treba da kupujete Ognjišče, Družino, Demokracijo ali Reporter, lahko podprete kakšen alternativni medijski projekt kot recimo Domovina. Ali podprete kakšen medijski projekt na internetu (PortalPlus je sredinski, liberalni, potem imate konservativne Kritikakonservativna, Časnik, Iskreni.net npr.) Lahko naredite nov spletni medij in za njega začete zbirati bralce in denar.

Radio - lahko ugasnete radijske sprejemnike in vam ne bodo več prali možganov :) Edini alternativni radio je na žalost pri nas Radio Ognjišče, ki ima svojo bazo podpornikov (Prijatelji radia Ognjišče) iz katere zbere skoraj 50% sredstev za svoje delovanje. Če želite še kakšno radijsko alternativo jo pa naredite - spromovirajte jo na alternativnih medijih, organizirajte donacijsko akcijo.

Hrana - lahko izberete osebno, komu boste nosili denar. Ne marate Mercatorja in njegove zdajšnje povezave z NLB, ki je kupila sistem Pika? Podprite Tuš, Hofer, Interspar, Lidl, Leclerc, Jagra, whatever. Ali pa dajajte denar kmetom na tržnici ali odkupujte od njih direktno na kmetijah. V tem primeru pride prav tudi skrajen upor - plačilo na črno.

Ostali vidiki:
Ko kupujete zadeve za avto, urejate hišo - podprite dobre privat obrtnike. Lahko celo take, za katere veste da so pošteni in imajo mogoče težave z levo oblastjo. To je dobro na lokalni ravni: levi velikokrat penijo, ko izgubijo tak nadzor nad obrtniki in na lokalni ravni se lahko kar nekaj povezav uniči in ustvari neke vrste "osvobojeno ozemlje".

Dobrodelnost:
Vas motijo Rdeči Križ Slovenije in Brunskoletova in recimo politično obarvana Zveza prijateljev mladine?
Podprite Karitas. Ali pa Anin Sklad. Če je to preveč desno (katoliško) radikalno za vas, lahko podprete bolj nevtralne - recimo društvo Sonček. In kakšno drugo društvo. Ali pa recimo dajte pomoč neposredno pomoči potrebnemu.

Samo nekaj namigov. Če bi se teh namigov držalo vseh 45% ne-levih Slovencev (in še nekaj ostalih zmernih levih), bi lahko celoten sistem/režim zrušili v nekaj letih. V to sem prepričan. Vse se začne in konča pri denarju, čisto preprosto je.

Delite naprej, če se strinjate z napisanim.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen