Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-332695 sporočil: 36
[Glavni forum] Tema: Britanski javni uslužbenci na ulice zaradi rezov
[#2427314] 11.07.14 14:15 · odgovor na: (#2427159)
Odgovori   +    0
čas vnosa: 11.07.14 13:26
[valsidalado]
> [sindikalist]
> Da gredo pri tako visoki brezposelnosti še rezati zaposlitve v javnem sektorju, je res nezaslišano. Tudi slep in gluh bi ugotovil, da so na oblasti neoliberalni konservativci, dediči thatcherističnih pogromov in reagonomičnih podlosti! Britanci, mi smo z vami, pokažite svojim gospodarjem, kdo v resnici drži pokonci državo, ne popuščajte niti za ped! Zahtevajte dodatne zaposlitve v javnem sektorju in vsaj 10 odstotkov višje plače, saj edino to lahko reši akutno brezposelnost in poveča domačo potrošnjo, s tem pa dvigne blagostanje vseh državljanov!

> so na oblasti neoliberalni konservativci, dediči thatcherističnih pogromov in reagonomičnih podlosti!

No ja, ne vem če res, če niso bili tvoji našteti prej dediči neoliberalcev, in trenutna oblast s tvojimi omenjenimi niti nima toliko zveze - bolj za prvotno linijo gre, kot pa za tvojo našteto slepo vejo (omenjena slepa veja je našla pa domicil bolj pri nas; Thacherica in Reagan sta v bistvu post-komunista oz. neo-komunista, niti ne neoliberalista, oba precej oblastno 'naštimana' oz. pripravljena sodelovati z oblastjo ali preko te, ravno tako sta zlorabljala oblast brez dolgoročnih učinkov, drugo je perestrojka, ki je pa delo Gorbačova in določenih ruskih liberalov že pred njim, ki jo je omogočilo pa res taisto sodelovanje ZDA z ruskim sistemom; neoliberalisti v GB bolj ližejo rane, ki jih je naredila Thecherica, kot pa obratno) ...
Neoliberalista ali neokomunista, kakorkoli ju že imenujemo, gre za vsaj avtokratske pretenzije, če ne že kar diktatorske obeh "podtaknjencev". Prvi je skoraj zakuhal jedrsko vojno, druga je bila tudi blizu tega, a jo je kdo drug kot laburisti omejil na uporabo konvencionalnega orožja, no, ne glede na to je obema lastno teptanje in norčevanje iz vseh priborjenih sindikalnih pravic tistih, ki dejansko ustvarjajo družbeni produkt dela.
V Nový Hyperion aneb Volnost, rovnost, bratrství je lepo prikazano, kam je vse to pripeljalo, nenazadnje, če hočeš, tudi lakajska vloga Gorbačova v tem poniglavem procesu.

Vse ocene tega sporočila:

Ni nobene :(