Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-163688 sporočil: 1.180
[BlazVo]
> [brane]
> > [BlazVo]
> > > "Če bi že letos želeli proračun brez primanjkljaja, bi morali za 40 odstotkov odpustiti ljudi ali znižati plače, za 20 odstotkov znižati pokojnine ter praktično ukiniti socialne transferje," pravi predsednica vlade
> >
> > Ali AB absolutno nima pojma o proračunu, ki ga mora narediti, ali pa debelo laže. CIfre, ki jih navaja, niti približno ne držijo.
> >
> > Resnično potrebno znižanje je manj kot 15 % pri plačah in manj kot 10 % pri penzijah in transferih, pa bo cilkično prilagojen primanjkljaj izginil. In če to naredi, bodo letne obresti upadle za par sto mio in bomo takoj v strukturnem presežku.
> >
> > Krava lažniva.
>
>
> Daj se malo pri bratu pozanimaj o povratni zanki v sistemih, očitno ti to ne gre najbolje. To se enastavno brez dobrega modeliranja in simulacije ne da povedati, ker bi sistem s takimi ukrepi prešel v neko drugo stanje, ki bi se ga opisalo z drugačnim sistemom diferencialnih enačb.

Mislim, bla bla. A zna kdo ta sistem opisati s sistemom diferencialnih enačb. Bi ga rad videl. Še posebej da mi s svojim modelom opiše, zakaj je SLO izmed vseh EU držav, razen najbolj brezupnih primerkov Cipra in Grčije, najdlje pod predkriznim nivojem BDP.

Po drugi strani izkušnje držav v tej krizi kažejo, da sistem po takih varčevalnih ukrepih res preide v drugo stanje - stanje dolgoročnega izboljšanja konkurenčnosti in rasti.
Kmet in gospodinja tudi približno ne vesta kaj je to diferencialna enačba - tudi sam sem jih že nekako izgubil iz spomina - ampak oba vesta kako ravnati, da bo prav in da bosta preživela. Kmet nikoli ne bo načel semena za prehrano, kljub lakoti, gospodinja pa bo dala v lonec samo toliko, kolikor zmore domači proračun. Oba namreč mislita na jutri. Nikakor tega ni sposobna doumeti premierka, kaj šele ravnati po teh načelih.

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen