Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pamsmb sporočil: 265
ne bo čisto držalo tako, tisto kar sam vplačaš je od neto, ne od bruto kar pomeni, da je dejansko bruto znesek slabih 40 eur od tistega kar daš ti, tisto kar ti pa delodajalec vplača pa je bruto za neto, kar pomeni, da ti daš 26 eur od bruto in se ti toliko vplača. delodajalec ima od tega 100% olajšavo v istem znesku, ti pa si neposredno dodatno obdavčen skozi vsakokrat veljavno dohodninsko lestvico pri izplačilu + izstopna provizija najmanj 1% + obdavčitev pri samem izplačilu...pomeni, da to kar država olajša tvojemu trenutnemu delodajalcu na koncu itak plačaš in preplačaš ti ko greš ven!!
torej znesek, ki te stane da dobiš tvoj navedeni znesek ni 52 eur ampak najmanj 39 eur (tvoj vložek-neto+že plačani prispevki) + 26 eur bruto za neto (100% olajšava delodajalcu, tebi pa dodatna obremenitev pri dohodnini ob izplačilu) + morebitno plačilo dohodnine glede na dohodninsko lestvico, ki bo veljala takrat! torej vsaj 65 eur za to da dobiš 26 eur (tvoje vplačilo minus dohodnina - ni upoštevana v tem znesku!) + 16 eur od tistega kar ti vplača delodajalec (minus dohodnina!)
od oka dobiš največ 40 eur od najmanj 65 eur vplačanih!

rentna varčevanja po bankah so donosnejša vsaj za 50% in davčno ugodnejša za kakšno tretjino...torej?!? rabiš samo konstanten dohodek in zdravo mero treznega razmišljanja pri vplačevanju in predvsem držati se je treba reda pri vplačevanju, kar pa je še najtežje.

veliko sreče!

Vse ocene tega sporočila:

Gostje ne morejo pregledovati ocen