Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Gneča v čakalnici ponudnikov vin
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#59387] 14.03.07 16:38 · odgovor na: (# 59369)
Kot rečeno - refošk in teran mi ne posebej ležita. Poskusi refoš od San Tomasa, ta ni švoh.
In še nekaj - Simčič je iz Brd in nisem še slišal, da bi delal refošk. V bistvu sta dva - Edi in Marjan. Prvi dela duet, trojko in še kar nekaj sortnih, drugih pa Teodore in še vrsto drugih.
Pred leti sta znala biti pri belih vinih oba malce preveč lesena, zadnjih 3-5 let pa so njihova vina precej ok. Teodor in Duet pa sta super, je pa res da staneta okrog 20 EUR na flašo.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 59387
Strani: 1
[#59389] 14.03.07 16:39 · odgovor na: (# 59387)
Napiši prosim kaj slovenskega si pil in je bilo čisto zanič.
[#59393] 14.03.07 16:44 · odgovor na: (# 59387)
0531KDXIn3 je napisal(a):Vidis, jaz sem ga pa celo pil, tako da nisem nek levak ki se ne spozna na vino. Imel je rdeco nalepko in kronski zamasek. In je bil precej drazji od takrat se dobrega koprskega refoska.
Brez zamere, ampak priznanja so načeloma večje merilo kakovosti kot ocena nekega posameznika!
Kot rečeno - refošk in teran mi ne posebej ležita. Poskusi refoš od San Tomasa, ta ni švoh.
In še nekaj - Simčič je iz Brd in nisem še slišal, da bi delal refošk.
PS. Slovenci kot narod z 10% alkoholikov smo pa sploh slabo merilo za kvaliteto (lastnih) vin, in potem pac ni cudno da se cudimo, da kako pa to da je nas okus tako razlicen od tujega in da nasa vina niso tako hudo uspesna. 95% slovencev zadovoljis z izbiro grajsko crno, merlot, cvicek in kisel rizling (za spricarje, saj je "sladko za babe"). Sivi pino je pa bolj za izbrane pijance, to je ze ultra high class.
PS2. se nekaj o vinih iz slovenskih zidanic. Oce je za hobi kletar, v mlajsih letih sem dosti pomagal in poznam postopek pridelave vina in tudi najpogostejse vinske napake. Ki jih pri "domacih" vinih v sloveniji najdes kar precej. V studentskih letih sem se zaradi pogostih zajebov na podlagi "to je pa nase, domace vino" odlocal ponavadi za pivo ali pa za zganje, saj se v sloveniji ne spodobi, da bi ponosnemu hobi kletarju rekel "cuj, vino je lahko 100x domace, a ti vseeno smrdi po gnilih jajcih".
PS3. Na izletu po avstraliji smo en dan sli skozi 3 vinarije, poskusil cca 30 vrst vin. Ja, slovenski kletarji se lahko samo skrijejo 5 m pod zemljo.
Strani: 1