Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-1745 sporočil: 295
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#307777] 03.09.08 12:33 · odgovor na: bc123a (#307564)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1745 03.09.2008 12:39
bc123a

1.) nikjer ne trdim da prekmurje nima težav, ima in to velike. to sploh ni bil point, beri natančneje

2.) prosim predloži mi en argumentiran "dokaz", da je v prekmurju "večji odpor do sprememb".

3.) ja avtor trdi, da se v prekmurju več pije in je zato več bolezni. Prosim, kako potem imajo zdravstvo urejene države kot so Irska, Švedska, Finska, ki v povprečju spijejo več na prebivalca kot Prekmurje...in prosim navedi mi statistične podatke koliko več potem popijejo Prekmurci alkohola? Ali vsemu verjameš kar prebereš in ti paše v tvoj omejeni horizont?

4.) nihče ne vali krivde od prekmurja na druge. Dejstvo pa je, da je v naši mladi državi ta regija bila med najbolje zanemarjenimi s strani vlade. Če se je v ostale regije kaj vlagalo, se v Prekmurje ni. To je moj point. Poleg tega pa članek "ekonomista" pezdirja temelji na nekem wishfull thinking in ne na dejstvih (najboljši ekonomisti pa delajo na dejstvih in rezultatih ne pa na stat.si podatkih, to zna vsako vaško tele). Edino kar ima prav je, da ima Prekmurje probleme vse ostalo pa je natolcevanje nekoga, ki si pozornost lahko zagotovi le s provokacijami in ne pametnim razmišljanjem.

5.) No poglej tvoja zadnja izvaja "kar tudi pove o volilcih tam" je tipična za neizobraženega človeka iz "raje" o kateri sem govoril.
 
Potem jaz lahko tebi povem, da si lopov in skorumpiranec, ker si "volil" politike, ki pri gradnji predorov kradejo naš denar.