Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.992
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#307564] 03.09.08 10:37 · odgovor na: anon-1745 (#307474)
Odgovori   +    1

jerry je napisal(a):
Ok pezdirju se sicer vidi, da v življenju ni počel nič "konkretnega" kot bral knjige in filozofiral (večina teh predlogov nima potenciala neke realizacije) zato dodajam sledeče: 1.) Prekmurje je jasen dokaz, da doslej nobena vlada ni mislila resno, ko je govorila o decentralizaciji.

...

 Celo življenje se šolajo na račun države (in s tem tudi na moj), živijo na tak ali drugačen način celo življenje na državnem budgetu in to je kar od sebe dajo? nek provokativen članek (drugače ga itak nebi nihče bral) z nerealnimi predlogi. Zato pa pezdirja pozna nekaj bralcev financ in to je to. 10 km ven iz Ljubljane pa je pezdir nobody. Wonder why?
 V bistvu si zelo zaljiv do tistih mladih, ki vsako leto (in ni jih malo -  v dolocenih letih je bilo to polovica generacije) zapustijo prekmurje ravno zaradi problemov, o katerih pise Pezdir. Prekmurci (tisti ki ostanejo) trmasto trdijo, da ti problemi ne obstajajo, problem je, ker vse statistike govorijo drugace, ljudje pa glasujejo z nogami.

Prekmurje si je samo krivo za veliko svojih problemov. Ni si krivo za Muro, ker jo je res tam v giganta napumpala socialisticna drzava, si je pa krivo za to, da je v prekmurju se vecji odpor do vseh sprememb, kot drugje po drzavi. V prekmurju je najbolj harala gradualisticna, domacijska LDS in skorumpirana, "vsaka-vas-svoja-obcina" SLS. Kar tudi nekaj pove o volilcih tam.

Alkoholizem ni posledica. Alkoholizem je tudi vzrok.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 307564

Strani: 1

anon-1745 sporočil: 295
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#307777] 03.09.08 12:33 · odgovor na: bc123a (#307564)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-1745 03.09.2008 12:39
bc123a

1.) nikjer ne trdim da prekmurje nima težav, ima in to velike. to sploh ni bil point, beri natančneje

2.) prosim predloži mi en argumentiran "dokaz", da je v prekmurju "večji odpor do sprememb".

3.) ja avtor trdi, da se v prekmurju več pije in je zato več bolezni. Prosim, kako potem imajo zdravstvo urejene države kot so Irska, Švedska, Finska, ki v povprečju spijejo več na prebivalca kot Prekmurje...in prosim navedi mi statistične podatke koliko več potem popijejo Prekmurci alkohola? Ali vsemu verjameš kar prebereš in ti paše v tvoj omejeni horizont?

4.) nihče ne vali krivde od prekmurja na druge. Dejstvo pa je, da je v naši mladi državi ta regija bila med najbolje zanemarjenimi s strani vlade. Če se je v ostale regije kaj vlagalo, se v Prekmurje ni. To je moj point. Poleg tega pa članek "ekonomista" pezdirja temelji na nekem wishfull thinking in ne na dejstvih (najboljši ekonomisti pa delajo na dejstvih in rezultatih ne pa na stat.si podatkih, to zna vsako vaško tele). Edino kar ima prav je, da ima Prekmurje probleme vse ostalo pa je natolcevanje nekoga, ki si pozornost lahko zagotovi le s provokacijami in ne pametnim razmišljanjem.

5.) No poglej tvoja zadnja izvaja "kar tudi pove o volilcih tam" je tipična za neizobraženega človeka iz "raje" o kateri sem govoril.
 
Potem jaz lahko tebi povem, da si lopov in skorumpiranec, ker si "volil" politike, ki pri gradnji predorov kradejo naš denar.

Strani: 1