Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-1745 sporočil: 295
Ok pezdirju se sicer vidi, da v življenju ni počel nič "konkretnega" kot bral knjige in filozofiral (večina teh predlogov nima potenciala neke realizacije) zato dodajam sledeče:

1.) Prekmurje je jasen dokaz, da doslej nobena vlada ni mislila resno, ko je govorila o decentralizaciji. Vsakemu študentu ekonomije v 1. semestru je znano, da je infrastruktura pomemben dejavnik razvoja regije in Prekmurje jo je dobilo nazadnje. Se pravi, če bi hoteli enakomerno razviti vse dele Slovenije bi to naredile že prejšnje vlade ampak niso.

2.) Vedno znova slišim o Muri. Za nerazgledane (beri bedaste) "ostale" Slovence je Mura edino kar poznajo od Prekmurja in enako velja za pezdirja.

Pa povejmo nekaj o Muri. A so Prekmurci krivi za Muro? Niso je oni postavili tja ampak prejšnja država. Pa še nekaj. Mnogo prej opisanih nerazgledanih bedakov govori o "subvencioniranju" Mure s strani države. Prosim lepo, Mura je dobila 10mio € od tega je takoj vrnila 5 mio. € nazaj državi. No pezdir, povej kako bi ti prestrukturiral podjetje s 6.000 zaposlenimi z borimi 5. mio €. Elana in druga podjetja po Sloveniji ne morejo rešit z mnogo več denarja. Toliko o tem.

3.) Vidim, da Finance bere "raja". Ne predstavljam si da bi izobraženi ljudje govorili o regiji "zdrogirancev in alkoholikov". In seveda s tem povezane "bolezni srca in ožilja". Vse to skup lahko poveže samo nek povprečen ekonomistek wanna be. Koliko takih boelzni bi potem morale met države kot so Irska, Finska, in podobno, ki na prebivalca popijejo nadpovrečne količine alkohola?

4.) 99% tukaj vas nikoli ni bilo v Prekmurju (tudi pezdirju sega spomin verjetno samo tja do Maribora) zato o nečem pisat kaj ne poznaš, ne gre ravno.

5.) Kot vsaka regija v razvitem svetu, ki je prej bila vezana na določeno industrijo je tudi Prekmurje v neke vrste transformaciji. Poglejte si "raja" malo regije v drugih državah, ki so pretežno bile odvisne od ene industrije in so sedaj prisiljene se prestrukturirat.

Pa še nekaj pezdirju. Za večjo razgledanost se malo bolje pozanimajte o čem pišete. Odpeljite se malo z avtom v Prekmruje (če povrpečen ekonomist ima toliko denarja za gorivo, očitno si ne more privoščiti niti dobrega logopeda), spoznajte malo podjetja (pa zdaj ne mislim Mura, ker verjamem, da vam je to prišlo na pamet).

Lahko pa jaz izpostavim povrečne ekonomiste kot je Pezdir. Celo življenje se šolajo na račun države (in s tem tudi na moj), živijo na tak ali drugačen način celo življenje na državnem budgetu in to je kar od sebe dajo? nek provokativen članek (drugače ga itak nebi nihče bral) z nerealnimi predlogi. Zato pa pezdirja pozna nekaj bralcev financ in to je to. 10 km ven iz Ljubljane pa je pezdir nobody. Wonder why?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 307474

Strani: 1

bc123a sporočil: 46.992
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#307564] 03.09.08 10:37 · odgovor na: anon-1745 (#307474)
Odgovori   +    1

jerry je napisal(a):
Ok pezdirju se sicer vidi, da v življenju ni počel nič "konkretnega" kot bral knjige in filozofiral (večina teh predlogov nima potenciala neke realizacije) zato dodajam sledeče: 1.) Prekmurje je jasen dokaz, da doslej nobena vlada ni mislila resno, ko je govorila o decentralizaciji.

...

 Celo življenje se šolajo na račun države (in s tem tudi na moj), živijo na tak ali drugačen način celo življenje na državnem budgetu in to je kar od sebe dajo? nek provokativen članek (drugače ga itak nebi nihče bral) z nerealnimi predlogi. Zato pa pezdirja pozna nekaj bralcev financ in to je to. 10 km ven iz Ljubljane pa je pezdir nobody. Wonder why?
 V bistvu si zelo zaljiv do tistih mladih, ki vsako leto (in ni jih malo -  v dolocenih letih je bilo to polovica generacije) zapustijo prekmurje ravno zaradi problemov, o katerih pise Pezdir. Prekmurci (tisti ki ostanejo) trmasto trdijo, da ti problemi ne obstajajo, problem je, ker vse statistike govorijo drugace, ljudje pa glasujejo z nogami.

Prekmurje si je samo krivo za veliko svojih problemov. Ni si krivo za Muro, ker jo je res tam v giganta napumpala socialisticna drzava, si je pa krivo za to, da je v prekmurju se vecji odpor do vseh sprememb, kot drugje po drzavi. V prekmurju je najbolj harala gradualisticna, domacijska LDS in skorumpirana, "vsaka-vas-svoja-obcina" SLS. Kar tudi nekaj pove o volilcih tam.

Alkoholizem ni posledica. Alkoholizem je tudi vzrok.
matjazfinance sporočil: 2.462
[Glavni forum] Tema: Re: Prekmurje, propadajoča slovenska kolonija
[#307645] 03.09.08 11:20 · odgovor na: anon-1745 (#307474)
Odgovori   +    0
jerry je napisal(a):
...
Pa povejmo nekaj o Muri. A so Prekmurci krivi za Muro? Niso je oni postavili tja ampak prejšnja država.
 Če je Mura toliko hudega Prekmurcem storila, pa naj jo opustijo, kajne...


jerry je napisal(a):
....infrastruktura pomemben dejavnik razvoja regije in Prekmurje jo je dobilo nazadnje.
 DOBILO - hja, kar nekdo dobi, mora nekdo drug dati. Implicitno trdiš, da so vse druge regije infrastrukturo DOBILE - kdo jim jo je pa dal? Dedek Mraz?

jerry je napisal(a):
...
Mnogo prej opisanih nerazgledanih bedakov govori o "subvencioniranju" Mure s strani države. Prosim lepo, Mura je dobila 10mio € od tega je takoj vrnila 5 mio. € nazaj državi.
 To je pa res trapasto, če je bilo kot si napisal, se strinjam. Veliko preprosteje bi torej bilo, če bi že in the first place Mura prejela 5 mio in ne 10 - saj jih je 5 itak takoj vrnila, praviš ... what's the bloody point?  ... :)

Strani: 1