Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ali bi morali prepovedati delo od doma?
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3052881] 09.12.24 21:13 · odgovor na: (# 3052841)
[]Malikovanje fizične prisotnosti je, kot vidim, pri dobršnem delu vodstvenega kadra še vedno prisotno.
> [martin6]
> V moji izkušnji - kdor je produktiven v službi bo tudi doma produktiven, taki ki pa doma zabušavajo, so večinoma tudi v pisarni več na kavi kot za računalnikom. Delo od doma je pa gotovo bolj stroškovno učinkovito za vse vpletene, razen seveda za lastnike poslovnih stavb, ki se bojijo na izpad najemnin, če bi podjetja racionalizirala porabo nepremičnin.
Govorim kot delodajalec - delo od doma zavisi od tega, kaj delaš - kaj je tvoje delovno mesto. Čeprav bi lahko sam tudi kaj svojega operativnega dela postoril tudi od doma, je doma preveč motečih faktorjev - eden izmed njih je tudi (prevelika) ležernost. Zato raje delam iz pisarne. Če pa imajo sodelavci kaj doma za opravit "zasebno", potem lahko tudi delajo od doma - vendar več ali manj manjše operativne zadeve.
Sicer pa sem kot zasebnik "suženj svojega dela" :) in v bistvu sem tako na razpolago 24 ur na dan. Tudi doma. Še posebej sedaj, ko smo "svobodni" :)).
In da še dodam - javni sektor nima kaj delat od doma, razen res zelo reeeeeedkih izjem ... ali pa, če so dosegljivi za kakšne informacije svojim sodelavcem, ker ostanejo doma, ko so "prehladčkani" ali ko imajo bolne otroke ...
Moja izkušnja je takšna, da so največji zabušantje najrajši delali na lokaciji; predvsem zaradi dobrih možnosti za kofetkanje, cigaretkanje in podobne aktivnosti, da o možnostih mreženja s svojimi nadrejenimi ne govorim (nadrejeni so tudi ljudje in nekoga, ki ti vsak dan leze v r** na kavi, v pisarni ali na malici, pač gledaš drugače, kot nekoga, ki ga ne vidiš kaj dosti, čeprav lahko ta zelo pošteno dela).
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3052881
Strani: 1
[#3053156] 14.12.24 15:34 · odgovor na: (# 3052881)
Strani: 1