Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Ponudbe za atletski center v Šiški od 120 do 137 milijonov evrov
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
[#3052700] 05.12.24 17:23 · odgovor na: (# 3052688)
Zdaj pa k ostalem. Nihče ne brani ne Mariboru, ne Celju, niti ne Lendavi ali pa Hodošu obnavljati ali graditi športne infrastrukture. Prav nihče. Samo dnar je treba met. Kje piše, da ne sme imeti MB denimo ravno takega atletskega kompleksa na denimo Taboru, kjer atletski stadion že je? Le dodela se ga, zgradi dvorano, pomožne objekte, malce ozaljša tribune... pa kakih 70 mio je treba met. Kar pa je 45% celotnega proračuna Mestne Občine Maribor. Za LJ bi ta številka bila 18%. Podobno Celje, ki je bilo svoje cajte pojem slovenske Atletike.
Ali pa Kranj z plavalnimi športi. Plavanje, in Vaterpolo? Kako to, da v Kranjskem mestnem svetu ni padla ideja za investicijo v kaj takega? V pokrit olimpijski bazen?
Ti povem zakaj ne? Ker vsi čakajo na mamo Državo. Pri nas pa na Rotovžu sklenejo glave in rečejo "dajmo". In bi bil presenečen, kako na mestni ravni sodelujejo za dobro mesta svetniki političnih majic, ki so državno gledano smrtni sovražniki.
Imava pa občine, ki si z javnim denarjem postavljajo razgledne stolpe, in fontane piva. Za obnovit telovadnico lokalne osnovne šole pa čakajo na državno financiranje.
In rang velikosti moraš upoštevati. Ljubljana je, po številu prebivalcev, 2,8× večja od MB, in skoraj 6× večja od CE. V Ljubljano bi komot zbasal naslednjih 5 največjih mestnih občin. Na 1/4 skupne kvadrature.
Maribor zadnje tedne spoznavam od blizu, ker je moja madam od tam. Zelo lepo mesto. In izjemno prijazni in srčni ljudje. Ampak zato, da se ne premika, je pa prst za uperit k Arsenoviču. Ker našemu šerifu je jasno, da infrastruktura pripelje posel. Posel pripelje ljudi. Ljudje pa prinesejo denar. Vašemu, pa ne le vašemu, pa je pomembno, kako bo poprihvatiziral še tistih nekaj nepremičnin, kar jih prej ni. Podobno je bilo s Popovičem v Kopru in G2M, ko je bil šef občinskega podjetja v Piranu. Kot da daš volku ovce čuvati!
Vseeno se mi zdi pa "usajanje" nad tem koliko bomo v Ljubljani plačali za atletski kompleks, v oziru da "f toto Ljubljano gre fse, v Maribor pa nič" nekoliko abotno. Ker ne bo Maribora nič koštalo. Pač postavil še bo, potem pa ga naj koristijo tako ljubljanski atleti, kot vsi ostali.
O kratkovidnosti Mariborskih športnih funkcionarjev pa naj bo dovolj podatek, da so imeli v smučariji tako trhle bilance, da so blagovno znamko "Zlata Lisica" prodali.
Neposredni odgovori na sporočilo št. 3052700
Strani: 1
[#3052702] 05.12.24 18:40 · odgovor na: (# 3052700)
[Endimion]v salovcih je nov stadion od ene 5 let nazaj. tak fancy s fajn tribunami. obcina ima manj kot 1500 prebivalcev. fyi :)
Zdaj pa k ostalem. Nihče ne brani ne Mariboru, ne Celju, niti ne Lendavi ali pa Hodošu obnavljati ali graditi športne infrastrukture.
stadioni.org/salovci...v-salovcih
lendava pa sploh rastura. resda je pomagala drzava... madzarska.
www.lendava.si/vsebi...-v-lendavi
planetnogomet.si/nov...dava-foto/
[#3052703] 05.12.24 18:56 · odgovor na: (# 3052700)
[Endimion]... OK, to je sicer lepo od tebe, ampak jaz nisem pisal o pripadnosti klubu - ko vsaki teden gledam prazne Stožice in tistih nekaj Green Dragonsov za golom, vas je navijačev bolj malo - ampak sem pisal o tem, da po celi Evropi vse reprezentance - zadnjo tekmo UEFA Lige narodov so Srbi igrali v Leskovcu - igrajo v različnih mestih z ustreznimi stadioni, le v Sloveniji v zadnjih letih obstaja samo tista "njiva" na Stožicah ...
Najprej o fuzbalu. Za Olimpijo imava oba z očetom letne karte, ki vključujejo tako ligo, pokal, kot morebitne evropske tekme. In ja, se strinjam, trava v Stož'cah je res BogPomagaj. A vseeno grem na približno 70% vseh tekem. In na tekme sem hodil tudi, ko se je NK Bežigrad po propadu prejšnje Olimpije pobiral iz 5-e lige v 1.
Zdaj pa k ostalem. Nihče ne brani ne Mariboru, ne Celju, niti ne Lendavi ali pa Hodošu obnavljati ali graditi športne infrastrukture. Prav nihče. Samo dnar je treba met. Kje piše, da ne sme imeti MB denimo ravno takega atletskega kompleksa na denimo Taboru, kjer atletski stadion že je? Le dodela se ga, zgradi dvorano, pomožne objekte, malce ozaljša tribune... pa kakih 70 mio je treba met. Kar pa je 45% celotnega proračuna Mestne Občine Maribor. Za LJ bi ta številka bila 18%. Podobno Celje, ki je bilo svoje cajte pojem slovenske Atletike.... eh, če bi prebral zgoraj naliman članek, bi videl, da so v Mariboru za kvalitetno atletiko vse potrebno sicer v skromnejšemu obsegu že naredili - razen včasih polne dvorane Zlatorog in vedno praznega stadiona za fuzbal o propadu atletike v Celju razlogov ne poznam - ampak tudi o tem nisem pisal, ampak sem pisal o tem, da predimenzioniran atletski stadion ne bo prinesel boljše atletike v Ljubljano ...
Ali pa Kranj z plavalnimi športi. Plavanje, in Vaterpolo? Kako to, da v Kranjskem mestnem svetu ni padla ideja za investicijo v kaj takega? V pokrit olimpijski bazen?... ja, s tem se lahko strinjam, čeprav sta Bojan in Darjan Petrič osvajala številne medalje brez megalomanskega plavalnega bazena v Kranju, pa tudi Peter Mankoč kasneje v Ljubljani ni imel glih vrhunskega bazena ...
Ti povem zakaj ne? Ker vsi čakajo na mamo Državo. Pri nas pa na Rotovžu sklenejo glave in rečejo "dajmo". In bi bil presenečen, kako na mestni ravni sodelujejo za dobro mesta svetniki političnih majic, ki so državno gledano smrtni sovražniki.... eh, sploh se ne usajam in zaradi mene lahko naredite še več dvoran in še večje stadione, ampak kot sem zgoraj napisal, predimenzioniran atletski stadion ne bo prinesel boljše atletike v Ljubljano, enako pa tudi vse silne dvorane v Ljubljani ne bodo izboljšale športa Sloveniji, ker se razen mogoče iz bližnje okolice noben ne bo vsaki dan vozil na trening v Ljubljano, brez treninga pa v športu ni nič ...
Imava pa občine, ki si z javnim denarjem postavljajo razgledne stolpe, in fontane piva. Za obnovit telovadnico lokalne osnovne šole pa čakajo na državno financiranje.
In rang velikosti moraš upoštevati. Ljubljana je, po številu prebivalcev, 2,8× večja od MB, in skoraj 6× večja od CE. V Ljubljano bi komot zbasal naslednjih 5 največjih mestnih občin. Na 1/4 skupne kvadrature.
Maribor zadnje tedne spoznavam od blizu, ker je moja madam od tam. Zelo lepo mesto. In izjemno prijazni in srčni ljudje. Ampak zato, da se ne premika, je pa prst za uperit k Arsenoviču. Ker našemu šerifu je jasno, da infrastruktura pripelje posel. Posel pripelje ljudi. Ljudje pa prinesejo denar. Vašemu, pa ne le vašemu, pa je pomembno, kako bo poprihvatiziral še tistih nekaj nepremičnin, kar jih prej ni. Podobno je bilo s Popovičem v Kopru in G2M, ko je bil šef občinskega podjetja v Piranu. Kot da daš volku ovce čuvati!
Vseeno se mi zdi pa "usajanje" nad tem koliko bomo v Ljubljani plačali za atletski kompleks, v oziru da "f toto Ljubljano gre fse, v Maribor pa nič" nekoliko abotno. Ker ne bo Maribora nič koštalo. Pač postavil še bo, potem pa ga naj koristijo tako ljubljanski atleti, kot vsi ostali.
O kratkovidnosti Mariborskih športnih funkcionarjev pa naj bo dovolj podatek, da so imeli v smučariji tako trhle bilance, da so blagovno znamko "Zlata Lisica" prodali.... OK, ne bom rekel, da so bili vsi lopovi in barabe, ampak Zlate Lisice s Pohorja niso pregnali kratkovidni športni funkcionarji, temveč je kriv sneg, ki ga pri 10 stopinjah niti 100 snežnih topov ne more narediti, kar so po dolgih letih selitev v Kranjsko goro spoznali tudi pri FIS ... evo, in če so blagovno znamko "Zlata Lisica" prodali, je to največ, kar so od 60-letne tradicije lahko dobili ...
P.S.: čeprav na šport gledava različno, pa moram priznat, da si me na totem antišportnem forumu s svojim zanimanjem za šport prijetno presenetil ...
Strani: 1